Predsjednik Srpske

Dodik najavio veće plate i penzije: Zalagaću se za minimalac od 1.050 maraka

  • Izvor: ATV
  • 01.11.2023. 15:46

Predsjednik Republike Srpske Milorad Dodik najavio je da će Republika Srpska u narednu godinu ući ambiciozno i najavio veće plate i penzije.

Predsjednik Srpske je poručio da će se on zalagati da minimalac bude 1.050 maraka.

"Ja lično ću se kao predsjednik zalagati da sljedeće godine najniža plata, odnosno zagarantovana plata, bude 1.050 KM", rekao je Dodik.

Istakao je da je svjestan da će to uticati na poslodavce i da nekima koji rade na pravi način to može da ugrozi poslovanje:

"Ali ću jedno reći, da je nesnošljivo da u sferi građevinarstva koje je pokazalo ekspanziju i nesumnjiv rast da se iskazuju najniža primanja u tom sektoru. Mi opravdano sumnjamo da se plate isplaćuju tako da se jedan dio isplaćuje legalno, a drugi na crn način. Prema tome, plata od 1.050 KM mislim da će biti nešto što će omogućiti da radnici planiraju da ostanu ovdje", kaže Dodik.

Govoreći o američkom ambasadoru Majklu Marfiju, Dodik je istakao da on sve radi da Republika Srpska padne.

"Poručujem njemu, ali i da građani znaju, Srpska je osigurala finansijsku stabilnost. Srpska će izmiriti sve svoje obaveze. U sljedeću godinu ući ćemo ambiciozno. Obezbijedićemo veće plate i penzije", poručio je predsjendik.

Dodik je podsjetio da je prosječna plata prije sadašnje vlasti bila 465 maraka, a da je sada 1.277 maraka.

"Ali, taj nedovršeni Marfi, on je taj koji je spreman da govori o svemu i svačemu u Republici Srpskoj. Govori o tome da se iseljavaju ljudi. Ima jedna tačna rečenica u tom njihovom saopštenju i kaže 'stanovnici Republike Srpske masovno napuštaju BiH'. Ja se slažem s tim da je to tako. Mi smo davno napustili BiH, nikada i nismo bili u BiH", rekao je Dodik.

Ponovio je da "nedovršeni" (Marfi) izmišlja neke stvari o ekonomiji.

Pratite nas i putem Vibera

Tagovi: