Mnogo razloga za visoke cijene

Cijene stanova u Trebinju i dalje rastu

  • Извор: АТВ
  • 30.01.2023. 19:22

Nema kraja skoku cijena stanova u Trebinju. Od 3.000 maraka pa do vrtoglavih 6.000 - toliko iznose cijene kvadrata u novogradnji.

Stan u svom gradu za većinu Trebinjaca je misaona imenica. Najviše ljuti mladi bračni parovi.

“Planiramo u nekom vremenu ali za sada jako teško, mislim na ove cijene stanova ne znam na koji način, čime treba da se bavite da bi ste sebi priuštili stan trenutno”, kaže jedan stanovnik.

“Za naše građane je to nedokučivo a za ljude sa strane koji dođu u Trebinje i vole Trebinje vjerovatno ulože sredstva kupe stan i ne pitaju za cijenu”, mišljenja je drugi.

Cijene ne padaju ali ne pada ni potražnja. U agencijama imaju pune ruke posla, kupci su uglavnom iz dijaspore a najviše se traže garsonjere i manji jednosobni stanovi.

“Uglavnom su to i dalje ljudi sa strane, dijaspora naša. Interesovanje za stanovima je i dalje veliko tako da cijene neće padati u doglednom vremenu, očekujemo porast za nekih 100 do 200 maraka po kvadratu”, kaže Sonja Đikov Eraković, iz “Padrino nekretnina” Trebinje.

Malo ko vjeruje da će stanovi biti jeftiniji. Ne vjeruju ni investitori i kažu da je razloga za vrtoglave cijene mnogo.

“Teško da bude cijena kvadrata manja, cijene nekih materijala su nešto malo u padu ali evo opet nam skaču cijene drugih materijala, trenutno je skočio cement. Trenutno je radna snaga najveći problem, to se ne može porediti sa onim što je bilo prije dvije ili tri godine”, kaže Milan Stević iz MIS invest Trebinje.

Cijene zavise i od lokacije, najveće su uz rijeku a još veće su u samom centru na glavnoj trebinjskoj ulici. Najskuplje se plaćaju novi potpuno namješteni stanovi. Većina prodatih stanova u Trebinju u ovo doba godine je prazna.

  • 20:00 Лутрија РС, Лото

    Пренос извлачења добитних комбинације игре на срећу Лото 7/39 Лутрије Републике Српске.

  • 20:10 Микродржаве: Малта, документарни програм

    '''Микродржаве: Малта, документарни програм

  • 21:10 Серија: Од јутра до сутра (12+)

    ''''''''Од јутра до сутра' у режији Михајла Вукобратовића заправо је адаптација аргентиске серије 'Успјешни Пелсови', и прати живот иза и испред камера омиљеног ТВ пара, Срне и Марка.

  • 22:00 Серија: Ко те шиша (12+)

    ''Хумористична хрватска серија 'Ко те шиша' прати Жигмунда, власника старомодног фризерског салона 'Салон за господу' и Божицу, власницу модерног салона за даме 'Колет', који се налазе један прекопута, на једном загребачком тргу, а дијели их само кафаница 'При Таубеку'.

  • 22:30 Вечерње вијести

    Преглед најважнијих вијести из земље, региона и свијета.

  • 22:45 Серија: Ред Рок (12+)

    ''''Ред Рок' је ирска криминалистичка серија у режији Петера МкКена која прати случајеве полицијске станице смјештене у измишљени приморски град Ред Рок у близини Даблина, те приватне турбулентне односе гардиста и мјештана.