Njujork

Amerikanci u velikim problemima: Ovo im se nije desilo od 2008. godine

  • Izvor: Agencije
  • 24.07.2024. 18:36

Dok američka Ambasada u BiH lažno brine o finansijama Republike Srpske, u Sjedinjenim Američkim Državama čak 39 odsto građana kaže da često ili stalno brine da njihovi prihodi nisu dovoljni da pokriju sve troškove, što je slično brojkama koje su posljednji put viđene tokom svjetske ekonomske krize iz 2008. godine.

Poređenja radi, ovu zabrinutost je u decembru 2021. izrazilo 28 odsto anketiranih građana Sjedinjenih Američkih Država.

Mnogi Amerikanci dodaju da zbog većih troškova rade dodatne poslove, ograničavaju vožnju automobilom i prebacuju više troškova na kreditne kartice, prenosi "Si-Еn-Еn".

Gdje je novac: Pratite uživo kako raste dug Amerike

Gdje je novac: Pratite uživo kako raste dug Amerike

Tipično američko domaćinstvo troši 925 dolara više mjesečno za kupovinu istih dobara i usluga u odnosu na period prije tri godine, navodi agencija "Mudis analitik".

"Možemo da pričamo cijeli dan o tome kako inflacija u SAD usporava, ali kumulativni uticaj inflacije koja je trajala nekoliko godina doneo je brojne posledice na kućne budžete", rekao je glavni finansijski analitičar agencije Benkrejt Greg Mekbrajd.

Anketa medijske kuće "Si-Еn-Еn" pokazala je da je 35 odsto odraslih nedavno moralo da se bave dodatnim poslom kako bi sastavili kraj sa krajem.

Dodatne poslove u SAD je nedavno radilo 52 odsto Latinoamerikanaca, 44 odsto Afroamerikanaca i 47 odsto ljudi starijih od 45 godina.

Nevrijeme ugasilo struju u više hercegovačkih mjesta

Nevrijeme ugasilo struju u više hercegovačkih mjesta

Približno 69 odsto Amerikanaca je reklo da je zbog ekonomske situacije moralo da smanji potrošnju na zabavu i produkte i usluge koji nisu neophodni, dok je 68 odsto navelo da je promijenilo svoje navike prilikom kupovine namirnica, prenosi "Tanjug".

Pratite nas i putem Vibera

Tagovi:
  • 20:00 Od jutra do sutra (12+)

    'Od jutra do sutra' u režiji Mihajla Vukobratovića zapravo je adaptacija argentiske serije 'Uspješni Pelsovi', i prati život iza i ispred kamera omiljenog TV para, Srne i Marka.

  • 20:50 Serija: Ko te šiša

    'Humoristična hrvatska serija 'Ko te šiša' prati Žigmunda, vlasnika staromodnog frizerskog salona 'Salon za gospodu' i Božicu, vlasnicu modernog salona za dame 'Kolet', koji se nalaze jedan prekoputa, na jednom zagrebačkom trgu, a dijeli ih samo kafanica 'Pri Taubeku'.

  • 21:20 Novine (12+)

    ''Novine (12+)

  • 22:15 Večernje vijesti

    Pregled najvažnijih vijesti iz zemlje, regiona i svijeta.

  • 22:30 Serija: Crna Guja (12+)

    ''Serija: Crna Guja (12+)

  • 23:05 Serija: 1993 (16+)

    ''''Serija: 1993 (16+)