СПЦ

Звона за спасење српске државе и народа

  • 23.05.2024. 12:26

Звона на свим храмовима Српске православне цркве /СПЦ/ зазвонила су данас у подне у знак подршке и за спасење српске државе и народа, због неправедних оптужби у УН изнесених у резолуцији о Сребреници.

Звона звоне по благослову Његове светости патријарха српског Порфирија, позивајући вјерни светосавски народ на молитву, смиреност, међусобну солидарност и непоколебљивост у чињењу добра, упркос потпуно лажним и неправедним оптужбама којима је изложен у УН.


Патријарх Порфирије позвао је вјернике на молитву за правду и мир.

Његова светост позвао је православне вјернике да се уједине у молитви за правду и мир свим народима, посебно онима са којима вијековима дијели заједничку историју са библијском вјером у срцу и на уснама.

Генерална скупштина УН данас би требало да разматра нацрт резолуције о Сребреници коју је бошњачки дио мисије БиХ при УН иницирао самостално, без одлуке Предсједништва БиХ, а чији су предлагачи Њемачка и Руанда.


Независна међународна комисија за истраживање страдања свих народа у сребреничкој регији у периоду 1992-1995. године, на чијем челу је био водећи израелски историчар и стручњак за Холокауст Гидеон Грајф, закључила је да се у Сребреници није догодио ни појединачни злочин геноцида нити геноцид уопште.

Комисија од 10 свјетских експерата закључила је да Срби никада нису имали такав план ни у Сребреници нити на било ком другом мјесту.

Пратите нас и путем Вибера

  • 20:00 Серија: Љубавни залогаји (12+)

    Серија: Љубавни залогаји (12+)

  • 20:30 Филм

    '' Филм

  • 22:00 Серија: Насљедници (12+)

    'Серија: Насљедници (12+)

  • 23:00 Серија: Ред Рок (16+) (Р)

    Серија: Ред Рок (16+) (Р)