Делегација ЕУ се извињава и правда

Живковић Рајилић: Кажу да уважавају бол мајки Сребренице, а да ли уважавају бол српских мајки?

  • Извор: АТВ
  • 22.07.2024. 12:48

Кажу да уважавају бол мајки Сребренице, а да ли уважавају бол мајки из Братунца и са подручја Бирча и сваког простора гдје српске мајке оплакују своје синове, и војнике и цивиле. Срамота за ЕУ, која нема једнак став", каже за АТВ предсједник Удружења жена жртава рата Републике Српске Божица Живковић Рајилић, као коментар на извињење које је упутила Делегација ЕУ.

"Никакво правдање и никаквим удружењима није било потребно, политика доводи до још већ раскола. Кажу да уважавају бол мајки Сребренице, а да ли уважавају бол мајки из Братунца и са подручја Бирча и сваког простора гдје српске мајке оплакују своје синове, и војнике и цивиле. Срамота за ЕУ, која нема једнак став, која се служи двоструким аршинима, па кад уради једну исправну ствар, одмах се повлачи. Срамота и нечувено. Од тих политичара смо се већ наслушали двострукости и лажи, тако да нас то не изненађује, каже Божица Живковић Рајилић.

Срамно: Делегација ЕУ се извинила због ''боли коју су нанијели'' одавањем почасти српским цивилним жртвама

Срамно: Делегација ЕУ се извинила због ''боли коју су нанијели'' одавањем почасти српским цивилним жртвама

Она каже да данас свако користи ријеч геноцид.

"Данас ријеч геноцид користи свако, и стручњак и неписмен. Политичари из ЕУ су већином по питању тачности дефиниције геноцида неписмени и служе се политиком умјесто чињеницама. Нико се никоме није требао извињавати. У Братунцу су, гдје је цивилна гробница, жена и дјеце преко 3.000, а у Сребреници је војничко гробље јер су цивили пуштени и отишли су у вријеме акције. 

Узимати ријеч геноцид и пресуде као догму о којој се не смије расправљати, то је ван сваке памети. Међународни суд, али и судови у Сарајеву, да су радили по закону, било би стотине пресуђених злочинаца за убиства Срба и српских цивила. У тим судовима било је подвала и лажних чињеница, у Сарајеву су судили ратни кадрови и то правосуђе је корумпирано. Не може се на основу корумпираних судија и тужилаца узимати чињенице које нису тачне. Та делегација која је ишла у Братунац, није требала да се извињава, поклонила се невиним жртвама, а сматрам да све жртве заслужују поштовање", рекла је Живковић Рајилић.


Пратите нас и путем Вибера

  • 14:45 Серија: Од јутра до сутра (12+) (Р)

    ''Од јутра до сутра' у режији Михајла Вукобратовића заправо је адаптација аргентиске серије 'Успјешни Пелсови', и прати живот иза и испред камера омиљеног ТВ пара, Срне и Марка.

  • 15:30 Серија: Крваво цвијеће (12+)

    Ова занимљива и узбудљива прича прати Дилан, младу дјевојку која своје снове мора да стави по страни и уда се за Барана, који би женидбом са њом прекинуо дугогодишњу крвну освету између њихових породица, Карабеј и Демир.

  • 16:30 Вијести у 16:30

    Први преглед најважнијих вијести из земље, региона и свијета сваки радни дан.

  • 16:50 Центар дана

    Волите поподне? Важно вам је да након напорног дана одахнете уз актуелне теме, забаву и савим нове и необичне приче из цијелог свијета? Уживате у програму који окупља интересантне госте и регионалне звијезде?

  • 18:20 Чаролије Републике Српске (Р)

    'Чаролије Републике Српске (Р)

  • 18:55 Маркетинг

    Блок економско-пропагандног програма.