Delegacija ЕU se izvinjava i pravda

Živković Rajilić: Kažu da uvažavaju bol majki Srebrenice, a da li uvažavaju bol srpskih majki?

  • Izvor: ATV
  • 22.07.2024. 12:48

Kažu da uvažavaju bol majki Srebrenice, a da li uvažavaju bol majki iz Bratunca i sa područja Birča i svakog prostora gdje srpske majke oplakuju svoje sinove, i vojnike i civile. Sramota za ЕU, koja nema jednak stav", kaže za ATV predsjednik Udruženja žena žrtava rata Republike Srpske Božica Živković Rajilić, kao komentar na izvinjenje koje je uputila Delegacija ЕU.

"Nikakvo pravdanje i nikakvim udruženjima nije bilo potrebno, politika dovodi do još već raskola. Kažu da uvažavaju bol majki Srebrenice, a da li uvažavaju bol majki iz Bratunca i sa područja Birča i svakog prostora gdje srpske majke oplakuju svoje sinove, i vojnike i civile. Sramota za ЕU, koja nema jednak stav, koja se služi dvostrukim aršinima, pa kad uradi jednu ispravnu stvar, odmah se povlači. Sramota i nečuveno. Od tih političara smo se već naslušali dvostrukosti i laži, tako da nas to ne iznenađuje, kaže Božica Živković Rajilić.

Sramno: Delegacija ЕU se izvinila zbog ''boli koju su nanijeli'' odavanjem počasti srpskim civilnim žrtvama

Sramno: Delegacija ЕU se izvinila zbog ''boli koju su nanijeli'' odavanjem počasti srpskim civilnim žrtvama

Ona kaže da danas svako koristi riječ genocid.

"Danas riječ genocid koristi svako, i stručnjak i nepismen. Političari iz ЕU su većinom po pitanju tačnosti definicije genocida nepismeni i služe se politikom umjesto činjenicama. Niko se nikome nije trebao izvinjavati. U Bratuncu su, gdje je civilna grobnica, žena i djece preko 3.000, a u Srebrenici je vojničko groblje jer su civili pušteni i otišli su u vrijeme akcije. 

Uzimati riječ genocid i presude kao dogmu o kojoj se ne smije raspravljati, to je van svake pameti. Međunarodni sud, ali i sudovi u Sarajevu, da su radili po zakonu, bilo bi stotine presuđenih zločinaca za ubistva Srba i srpskih civila. U tim sudovima bilo je podvala i lažnih činjenica, u Sarajevu su sudili ratni kadrovi i to pravosuđe je korumpirano. Ne može se na osnovu korumpiranih sudija i tužilaca uzimati činjenice koje nisu tačne. Ta delegacija koja je išla u Bratunac, nije trebala da se izvinjava, poklonila se nevinim žrtvama, a smatram da sve žrtve zaslužuju poštovanje", rekla je Živković Rajilić.


Pratite nas i putem Vibera

  • 14:45 Serija: Od jutra do sutra (12+) (R)

    ''Od jutra do sutra' u režiji Mihajla Vukobratovića zapravo je adaptacija argentiske serije 'Uspješni Pelsovi', i prati život iza i ispred kamera omiljenog TV para, Srne i Marka.

  • 15:30 Serija: Krvavo cvijeće (12+)

    Ova zanimljiva i uzbudljiva priča prati Dilan, mladu djevojku koja svoje snove mora da stavi po strani i uda se za Barana, koji bi ženidbom sa njom prekinuo dugogodišnju krvnu osvetu između njihovih porodica, Karabej i Demir.

  • 16:30 Vijesti u 16:30

    Prvi pregled najvažnijih vijesti iz zemlje, regiona i svijeta svaki radni dan.

  • 16:50 Centar dana

    Volite popodne? Važno vam je da nakon napornog dana odahnete uz aktuelne teme, zabavu i savim nove i neobične priče iz cijelog svijeta? Uživate u programu koji okuplja interesantne goste i regionalne zvijezde?

  • 18:20 Čarolije Republike Srpske (R)

    'Čarolije Republike Srpske (R)

  • 18:55 Marketing

    Blok ekonomsko-propagandnog programa.