Хитно!

Живи без воде у контејнеру - Хуманитарни број 17116 за помоћ Станку Сеферовићу активан до краја августа

  • Извор: СРНА
  • 16.08.2024. 21:52

Хуманитарни број 17116 за помоћ Станку Сеферовићу из дервентског села Буковица Мала активан је до краја августа, а цијена позива је једна КМ.

Хуманитарни број је покренуло хуманитарно удружење “Мали анђео” из Бањалуке, чији су представници на позив мјештана изашли на терен и увјерили се у каквим условима живи Сеферовић и са којим здравственим проблемима се суочава.

– Станко живи без воде у контејнеру, има уграђен катетер, креће се помоћу помагала. Има малу башту коју одржава на кољенима. Воду му довози познаник који је удаљен 10 километара од њега – потврђено је Срни из Удружења “Мали анђео”.

Из овог удружења су навели да проблем представља и одлазак до болнице ради замјене катетера која је удаљена око 20 километара, али и високи трошкови превоза.

Шездесетчетворогодишњем Сеферовићу се 2019. године појавила гангрена. Био је на лијечењу у болници, гдје је имао операцију, након чега је сваки мјесец приморан да иде до болнице да мијења катетер.

– Пронађем некога да ме вози. До Дервенте сам плаћао 30 КМ, а сада хоће 40, а морам бар два пута мјесечно отићи. До болнице у Добој када идем треба 70 КМ, а тамо нисам ишао дуже вријеме. Када од социјале платим превоз и нешто лијекова, рачун за струју и телефон, остане ми за храну неколико КМ. Срећа, увијек се неко појави и донесе хране, али нема тога увијек – рекао је раније Срни Сеферовић.

Сеферовић је живио и радио у Хрватској до избијања рата, а касније, када му је мајка умрла 1996. године, вратио се на огњиште својих родитеља.

Сви који желе, помоћ могу да уплате у БиХ на жиро-рачун 5520002009328582 отворен код Адико банке, а прималац је Хуманитарно удружење “Мали Анђео”, Новака Пивашевића бб, Бањалука, са назнаком “уплата за Станка”.

Уплате из иностранства код исте банке могу се обавити на:

IBAN: BA395520002062114139, SWIFT: HAABBA2B за назнаком “уплата за Станка”.

Контејнер у којем станује добио је од Центра за социјални рад Дервента, а корисник је социјалне помоћи.


Пратите нас и путем Вибера