Hitno!

Živi bez vode u kontejneru - Humanitarni broj 17116 za pomoć Stanku Seferoviću aktivan do kraja avgusta

  • Izvor: SRNA
  • 16.08.2024. 21:52

Humanitarni broj 17116 za pomoć Stanku Seferoviću iz derventskog sela Bukovica Mala aktivan je do kraja avgusta, a cijena poziva je jedna KM.

Humanitarni broj je pokrenulo humanitarno udruženje “Mali anđeo” iz Banjaluke, čiji su predstavnici na poziv mještana izašli na teren i uvjerili se u kakvim uslovima živi Seferović i sa kojim zdravstvenim problemima se suočava.

– Stanko živi bez vode u kontejneru, ima ugrađen kateter, kreće se pomoću pomagala. Ima malu baštu koju održava na koljenima. Vodu mu dovozi poznanik koji je udaljen 10 kilometara od njega – potvrđeno je Srni iz Udruženja “Mali anđeo”.

Iz ovog udruženja su naveli da problem predstavlja i odlazak do bolnice radi zamjene katetera koja je udaljena oko 20 kilometara, ali i visoki troškovi prevoza.

Šezdesetčetvorogodišnjem Seferoviću se 2019. godine pojavila gangrena. Bio je na liječenju u bolnici, gdje je imao operaciju, nakon čega je svaki mjesec primoran da ide do bolnice da mijenja kateter.

– Pronađem nekoga da me vozi. Do Dervente sam plaćao 30 KM, a sada hoće 40, a moram bar dva puta mjesečno otići. Do bolnice u Doboj kada idem treba 70 KM, a tamo nisam išao duže vrijeme. Kada od socijale platim prevoz i nešto lijekova, račun za struju i telefon, ostane mi za hranu nekoliko KM. Sreća, uvijek se neko pojavi i donese hrane, ali nema toga uvijek – rekao je ranije Srni Seferović.

Seferović je živio i radio u Hrvatskoj do izbijanja rata, a kasnije, kada mu je majka umrla 1996. godine, vratio se na ognjište svojih roditelja.

Svi koji žele, pomoć mogu da uplate u BiH na žiro-račun 5520002009328582 otvoren kod Adiko banke, a primalac je Humanitarno udruženje “Mali Anđeo”, Novaka Pivaševića bb, Banjaluka, sa naznakom “uplata za Stanka”.

Uplate iz inostranstva kod iste banke mogu se obaviti na:

IBAN: BA395520002062114139, SWIFT: HAABBA2B za naznakom “uplata za Stanka”.

Kontejner u kojem stanuje dobio je od Centra za socijalni rad Derventa, a korisnik je socijalne pomoći.


Pratite nas i putem Vibera