Милићи

Вратио се у БиХ након 26 година у Америци: нигдје није љепше

  • Извор: Агенције
  • 27.05.2024. 04:30

Педесетосмогодишњи Зулфо Мехмедовић вратио се недавно са супругом, након 26 година проведених у Сједињеним Америчким Државама, у своје родно мјесто Саставци у општини Милићи.

Радио је као професионални возач теретних возила те је тако обишао скоро цијелу Америку. Ипак, сањао је о повратку у завичај и домовину, што је и учинио прије два мјесеца.

"Коначно сам се вратио у своје Саставке. Радећи као возач обишао сам цијелу Америку, али нема нигдје љепше као у Босни", каже Мехмедовић.

Одлучио је да се на свом посједу у Саставцима бави пољопривредом, а каже и да је велики љубитељ природе.

"Са супругом сам посадио много поврћа и један велики воћњак. Нас двоје смо стални повратници у нашем селу, а други пријератни становници долазе повремено. Прије рата у селу је било 20 домаћинстава. Личним средствима сам изградио своју кућу и овдје сам најсретнији", истиче Мехмедовић.

Иако је провео 26 година у Америци, ипак је одлучио да се врати у своје родно мјесто гдје жели провести остатак живота.

"Жеља ми је била да се вратим док сам још у снази за рад, а не кад будем имао седамдесет година. Ја радим и дан данас и радићу док могу. Уживам и волим природу, а повремено идем и у лов са пријатељима", рекао је Мехмедовић за Фену.


(Фото: Фејсбук / Зулфо Мехмедовић)

Пратите нас и путем Вибера

Тагови:
  • 16:30 Вијести у 16:30

    Преглед најважнијих вијести из земље, региона и свијета.

  • 16:50 Центар дана

    Волите поподне? Важно вам је да након напорног дана одахнете уз актуелне теме, забаву и савим нове и необичне приче из цијелог свијета? Уживате у програму који окупља интересантне госте и регионалне звијезде?

  • 18:20 Емисија: Народ прича

    Ауторска путописно-репортажна емисија новинарке Биљане Стокић, откриће вам шта срце народа прича о Српској, о традицији и историји наших градова и села.

  • 18:55 Маркетинг

    Блок економско-пропагандног програма.

  • 19:00 АТВ Вијести

    Центална информативна емисија АТВ-а у којој доносимо преглед најважнијих информација и догађаја из земље, региона и свијета тачно у 19 часова.

  • 19:40 Маркетинг

    Блок економско-пропагандног програма.