Milići

Vratio se u BiH nakon 26 godina u Americi: nigdje nije ljepše

 • Izvor: Agencije
 • 27.05.2024. 04:30

Pedesetosmogodišnji Zulfo Mehmedović vratio se nedavno sa suprugom, nakon 26 godina provedenih u Sjedinjenim Američkim Državama, u svoje rodno mjesto Sastavci u opštini Milići.

Radio je kao profesionalni vozač teretnih vozila te je tako obišao skoro cijelu Ameriku. Ipak, sanjao je o povratku u zavičaj i domovinu, što je i učinio prije dva mjeseca.

"Konačno sam se vratio u svoje Sastavke. Radeći kao vozač obišao sam cijelu Ameriku, ali nema nigdje ljepše kao u Bosni", kaže Mehmedović.

Odlučio je da se na svom posjedu u Sastavcima bavi poljoprivredom, a kaže i da je veliki ljubitelj prirode.

"Sa suprugom sam posadio mnogo povrća i jedan veliki voćnjak. Nas dvoje smo stalni povratnici u našem selu, a drugi prijeratni stanovnici dolaze povremeno. Prije rata u selu je bilo 20 domaćinstava. Ličnim sredstvima sam izgradio svoju kuću i ovdje sam najsretniji", ističe Mehmedović.

Iako je proveo 26 godina u Americi, ipak je odlučio da se vrati u svoje rodno mjesto gdje želi provesti ostatak života.

"Želja mi je bila da se vratim dok sam još u snazi za rad, a ne kad budem imao sedamdeset godina. Ja radim i dan danas i radiću dok mogu. Uživam i volim prirodu, a povremeno idem i u lov sa prijateljima", rekao je Mehmedović za Fenu.


(Foto: Fejsbuk / Zulfo Mehmedović)

Pratite nas i putem Vibera

Tagovi:
 • 16:50 Centar dana

  Volite popodne? Važno vam je da nakon napornog dana odahnete uz aktuelne teme, zabavu i savim nove i neobične priče iz cijelog svijeta? Uživate u programu koji okuplja interesantne goste i regionalne zvijezde?

 • 18:20 Čarolije Republike Srpske (R)

  'Čarolije Republike Srpske (R)

 • 18:55 Marketing

  Blok ekonomsko-propagandnog programa.

 • 19:00 ATV Vijesti

  Centalna informativna emisija ATV-a u kojoj donosimo pregled najvažnijih informacija i događaja iz zemlje, regiona i svijeta tačno u 19 časova.

 • 19:40 Marketing

  Blok ekonomsko-propagandnog programa.

 • 19:43 Sport

  Pregled najvažnijih dnevnih sportskih dešavanja i informacija iz zemlje, regiona i svijeta.