АМС

Возачи, опрез: Клизави коловози, одрони у усјецима

  • Извор: СРНА
  • 14.09.2024. 08:54

У већем дијелу Републике Српске и Федерације БиХ саобраћај се одвија по мокрим и клизавим коловозима, а на дионицама у усјецима и поред камених косина постоји опасност од одрона, саопштено је из Ауто-мото савеза /АМС/ Српске.

Из АМС савјетују возачима опрезну вожњу прилагођену стању и условима на путу.

Због одржавања ауто-трке на брдским стазама под називом "Награда општине Власеница 2024", данас и сутра доћи ће до привремене обуставе саобраћаја на дионици магистралног пута Власеница - Хан Пијесак.

Данас ће саобраћај бити обустављен од 13.00 до 16.00 часова, а сутра од 10.15 до 14.00 часова. За вријеме обуставе, саобраћај ће се, уз физичку регулацију полицијских службеника, одвијати алтернативним правцима: Власеница-Кладањ-Сарајево, односно Власеница - Кладањ - Оловске Луке - Петровићи - Невачка - Хан Пијесак - Соколац.

Због радова у тунелима "Цера три" и "Строгоник" измјене су на магистралном путу Бродар-Вишеград, затим у тунелу "Котва два" на дионици Међеђа-Бродар и у тунелу "Трговишта" на путу Бродар - граница Републике Српске и Србије, те на путном правцу Добро Поље - Миљевина у тунелу "Сијерачке стијене".

Измјене у саобраћају су, због радова, и на магистралном путу Доња Буковица - Вршани и Вршани-Бијељина, Трново-Миљевина у кањону ријеке Бистрице, Гацко-Тјентиште у Саставцима, на подручју Хан Пијеска и Сокоца, Добро Поље - Миљевина, Саставци-Устипрача, Брод на Дрини - Хум, Градишка - Козарска Дубица, Теслић-Пођезера и на подручју Добоја гд‌је је у току изградња ауто-пута.

До повремене обуставе, због минирања терена, долазиће на дионици регионалног пута Добој-Модрича у Костајници.

Због одржавања полумаратона, данас од 8.30 до 13.00 часова биће обустављен саобраћај на магистралном путу Босанска Отока - Босанска Крупа - Бихаћ, дионици Љусина-Србљани. За вријеме обуставе алтернативни правац је преко Цазина.

Санациони радови актуелни су и на магистралним путевима: Кладањ-Живинице, Прозор/Рама - Јабланица, Тарчин-Коњиц и Олово-Семизовац.

На граничним прелазима задржавања нису дужа од 30 минута.

На граничном прелазу Каракај код Зворника забрањен је саобраћај за возила преко пет тона највеће дозвољене масе, те се преусмјеравају на нови мост Братољуб у Братунцу и на прелаз Рача, док аутобуси могу користити прелаз Шепак. 

Пратите нас и путем Вибера

Тагови:
  • 10:00 Серија: Истине и лажи (12+)

    Серија, која је доживљела велики регионални успјех, и даље је на самом врху гледаности, у вама ће сигурно измамити најискренија осећања, а препрекама, динамиком и напетим развојем судбина ликова, 'купиће вас' и постати ваша омиљена домаћа серија.

  • 10:50 Мућке (12+) (Р)

    'Мућке (12+) (Р)

  • 11:30 Аграр (Р)

    Актуелне приче из свијета домаће и регионалне пољопривреде, теме посвећене домаћим производима, узгоју воћа и поврћа, ратарству и сточарству.

  • 11:55 Вијести

    Преглед најважнијих вијести из земље, региона и свијета сваки радни дан.

  • 12:10 Гола наука, документарни програм (Р)

    '' Гола наука, документарни програм (Р)

  • 13:00 Аутошоп магазин (Р)

    За љубитеље аутомобилизма, ауто тржишта и најновијих информација о вашем љубимцу.