AMS

Vozači, oprez: Klizavi kolovozi, odroni u usjecima

  • Izvor: SRNA
  • 14.09.2024. 08:54

U većem dijelu Republike Srpske i Federacije BiH saobraćaj se odvija po mokrim i klizavim kolovozima, a na dionicama u usjecima i pored kamenih kosina postoji opasnost od odrona, saopšteno je iz Auto-moto saveza /AMS/ Srpske.

Iz AMS savjetuju vozačima opreznu vožnju prilagođenu stanju i uslovima na putu.

Zbog održavanja auto-trke na brdskim stazama pod nazivom "Nagrada opštine Vlasenica 2024", danas i sutra doći će do privremene obustave saobraćaja na dionici magistralnog puta Vlasenica - Han Pijesak.

Danas će saobraćaj biti obustavljen od 13.00 do 16.00 časova, a sutra od 10.15 do 14.00 časova. Za vrijeme obustave, saobraćaj će se, uz fizičku regulaciju policijskih službenika, odvijati alternativnim pravcima: Vlasenica-Kladanj-Sarajevo, odnosno Vlasenica - Kladanj - Olovske Luke - Petrovići - Nevačka - Han Pijesak - Sokolac.

Zbog radova u tunelima "Cera tri" i "Strogonik" izmjene su na magistralnom putu Brodar-Višegrad, zatim u tunelu "Kotva dva" na dionici Međeđa-Brodar i u tunelu "Trgovišta" na putu Brodar - granica Republike Srpske i Srbije, te na putnom pravcu Dobro Polje - Miljevina u tunelu "Sijeračke stijene".

Izmjene u saobraćaju su, zbog radova, i na magistralnom putu Donja Bukovica - Vršani i Vršani-Bijeljina, Trnovo-Miljevina u kanjonu rijeke Bistrice, Gacko-Tjentište u Sastavcima, na području Han Pijeska i Sokoca, Dobro Polje - Miljevina, Sastavci-Ustiprača, Brod na Drini - Hum, Gradiška - Kozarska Dubica, Teslić-Pođezera i na području Doboja gd‌je je u toku izgradnja auto-puta.

Do povremene obustave, zbog miniranja terena, dolaziće na dionici regionalnog puta Doboj-Modriča u Kostajnici.

Zbog održavanja polumaratona, danas od 8.30 do 13.00 časova biće obustavljen saobraćaj na magistralnom putu Bosanska Otoka - Bosanska Krupa - Bihać, dionici Ljusina-Srbljani. Za vrijeme obustave alternativni pravac je preko Cazina.

Sanacioni radovi aktuelni su i na magistralnim putevima: Kladanj-Živinice, Prozor/Rama - Jablanica, Tarčin-Konjic i Olovo-Semizovac.

Na graničnim prelazima zadržavanja nisu duža od 30 minuta.

Na graničnom prelazu Karakaj kod Zvornika zabranjen je saobraćaj za vozila preko pet tona najveće dozvoljene mase, te se preusmjeravaju na novi most Bratoljub u Bratuncu i na prelaz Rača, dok autobusi mogu koristiti prelaz Šepak. 

Pratite nas i putem Vibera

  • 10:00 Serija: Istine i laži (12+)

    Serija, koja je doživljela veliki regionalni uspjeh, i dalje je na samom vrhu gledanosti, u vama će sigurno izmamiti najiskrenija osećanja, a preprekama, dinamikom i napetim razvojem sudbina likova, 'kupiće vas' i postati vaša omiljena domaća serija.

  • 10:50 Mućke (12+) (R)

    'Mućke (12+) (R)

  • 11:30 Agrar (R)

    Aktuelne priče iz svijeta domaće i regionalne poljoprivrede, teme posvećene domaćim proizvodima, uzgoju voća i povrća, ratarstvu i stočarstvu.

  • 11:55 Vijesti

    Pregled najvažnijih vijesti iz zemlje, regiona i svijeta svaki radni dan.

  • 12:10 Gola nauka, dokumentarni program (R)

    '' Gola nauka, dokumentarni program (R)

  • 13:00 Autošop magazin (R)

    Za ljubitelje automobilizma, auto tržišta i najnovijih informacija o vašem ljubimcu.