Predsjednik Vlade Republike Srpske

Višković obišao porodicu Stojanović u Šešlijama

  • 12.02.2021. 17:23

Za Duška Stojanovića, samohranog oca iz Šešlija kod Doboja, javnost u Srpskoj saznala je prije nešto više od godinu dana, kad je u medijima objavljena priča o tome da živi sa dva sina u trošnoj i neuslovnoj kući, na rubu egzistencije.

Medijski napisi o samohranom ocu i želji njegovih sinova - Daria i Dragana, a koji je -  kako su svojevremeno ispričali novinarima, ne žele igračake i bicikl nego topao krevet i kupatilo - potresla je i rastužila javnost.

Nakon što je ova, tužna ispovjest dospjela u medije, Stojanoviću su se javili mnogi dobri ljudi, sa željom da pomognu. Međutim, najveća potreba bila je da se Stojanovićima obezbjedi uslovan dom, u kojoj bi mogli da žive, slave slavu, rođendane, krštenja...

Sa tom namjerom, u akciju pomoći uključila se Vlada Republike Srpske i premijer Radovan Višković, odlukom da se izdvoji 20.000 KM i da se za taj novac ovoj, skromnoj porodici, obezbjedi pristojan porodični dom. Zahvaljujući pomoći Vlade, Stojanovićima je prošle godine kupljena i sanirana kuća u Šešlijama. 

Godinu dana od pokretanja akcije, Stojanoviće je danas, poslije radne posjete Doboju, posjetio i premijer Višković. Bila je to prilika da se, u opuštenom razgovoru, premijer raspita o tome kako dječacima teku školske obaveze, kako ocu pomažu u svakodnevnim poslovima...  

"Iskreno, oduševljen sam koliko su dječaci, uprkos teškim životnim izazovima sa kojim se suočavaju, vrijedni i kako sa lakoćom savladavaju ozbiljne kućne i radove na njivi i oko životinja", rekao je predsjednik Vlade Radovan Višković.

Duško Stojanović zahvalio se predsjedniku Vlade što je pomogao njemu i njegovim dječacima da imaju krov nad glavom i da se dječacima ispuni želja sa početka priče da spavaju u toplom krevetu.
 

  • 17:00 Серија: Преко Атлантика (Р) (12+)

    ''Серија: Преко Атлантика (12+) (р)

  • 17:50 Емисија: По свијету са Робертом Дацешином (Р)

    Путујте по свијету са Робертом Дацешином, јер ће вам се апетити за путовањем и свим бисерима које оно нуди сигурно повећати.

  • 18:20 Чаролија Републике Српске

    Чаролија Републике Српске

  • 18:55 Маркетинг

    Блок економско-пропагандног програма.

  • 19:00 АТВ вијести

    ‘АТВ вијести

  • 20:00 Серија: Љубавни залогаји (12+)

    Серија: Љубавни залогаји (12+)