Ускоро почиње "ОК фест"

Велика рециклажна акција у сарадњи са пројектом "Свака лименка се рачуна" на "Нектар ОК фесту"

  • Извор: АТВ
  • 10.07.2024. 13:25

Бањалука, 10. јули 2024. године - “Нектар ОК фест”, јединствени музички фестивал који се одржава на чаробној локацији, у Тјентишту у оквиру националног парка Сутјеска, доноси фантастичан репертоар ове године, са бројим извођачима домаће и свјетске музичке сцене.

Увод у три фестивалска дана започиње предфестивалским наступом, 18. јула, београдског бенда Џа или Бу, Бојане Вунтуришевић и Савршених маргиналаца. У наредна три дана (19, 20, 21. јул) публика ће имати прилику да ужива и бира између 38 различитих музичких наступа који ће се одржати на више различитих стејџова. Thivery Corporation, The Toy Dolls, Sunshine, Svemirko, Letu Štuke, Parni Valjak, Nipplepeople, Bijesovi, Who See, Atheist Rap, Bad Copy, Neno Belan & Fiumens, Parni Valjak, Vojko V, Ritam Nereda, су само неки од извођача и бендова које ће публика моћи да бира да слуша. Вече ће се завршавати наступом познатих DJ – јева на ОК summer и ОК after party stageu.

Поред цјелодневног музичког програма посебан доживљај пружа јединствена локација и очуван природни амбијент у коме се манифестација одржава. У складу са тим циљ Нектара и програма “Свака лименка се рачуна” је да подсјети на еколошку одговорност, као и да је промовише и спроводи. Управо зато, ове године, алуминијумска лименка Нектар биће главна амбалажа на “ОК фесту”. Алуминијумска лименка може да се рециклира неограничен број пута са минималним губицима, а уједно чува свјежину и квалитет пива. У сарадњи са компанијом Ball Corporation и пројектом "Свака лименка се рачуна" на лицу мјеста биће организовано више различитих активности у циљу промоције рециклаже. Сакупљаће се искориштене алуминијумске лименке за пиће, посјетиоци “Нектар ОК феста” имаће прилику да присуствују осликавању Pixelate, својеврсног платна направљеног од искоришћених алуминијумских лименки, а кроз забавну друштвену игру XОXО, која се покреће убацивањем лименке, инспирисаће се и мотивисати присутни да рециклирају. На лицу мјеста биће промотерке са ранчевима у које ће бити могуће одложити искориштене лименке. Уз помоћ смарт флекс система, који ће се користити када се лименка одложи у ранац, најодговорнији посјетилац сваког дана биће награђен поклонима који ће се преузимати у Нектар паб-у. 

И то није све. Публика смјештена у “Нектар ОК кампу” моћи ће да одложи отпад у ЕКО кесе као и посебне канте и контејнере означене само за одлагање лименки како би се касније рециклирале.  Волонтери на лицу мјеста ће посјетиоцима “Нектар ОК феста” помоћи у одлагању отпада.

“Нектар ОК фест” поред музичког програма пружа и многобројна друга уживања – рафтинг у најдубљем европском кањону ријеке Таре, шетњу фантастичним планинским стазама по обронцима планина Маглић и Зеленгора, уживање у погледу са видиковаца који се протеже преко Перућице, једине очуване прашуме у Европи. Све ове природне љепоте треба видјети и сачувати и зато вас Нектар и Пројекат “Свака лименка се рачуна” позивају на рециклажу.

Пратите нас и путем Вибера

  • 10:40 Телетрговина

    Телетрговина

  • 10:55 Серија: Крваво цвијеће (Р)

    Страсна љубавна прича двоје појединаца.

  • 11:40 Телетрговина

    Телетрговина

  • 11:55 Вијести

    Први преглед најважнијих вијести из земље, региона и свијета.

  • 12:00 Телетрговина

    Телетрговина

  • 12:15 Серија: Црна Гуја (Р) (12+)

    Серија: Црна Гуја (Р) (12+)