Uskoro počinje "OK fest"

Velika reciklažna akcija u saradnji sa projektom "Svaka limenka se računa" na "Nektar OK festu"

  • Izvor: ATV
  • 10.07.2024. 13:25

Banjaluka, 10. juli 2024. godine - “Nektar OK fest”, jedinstveni muzički festival koji se održava na čarobnoj lokaciji, u Tjentištu u okviru nacionalnog parka Sutjeska, donosi fantastičan repertoar ove godine, sa brojim izvođačima domaće i svjetske muzičke scene.

Uvod u tri festivalska dana započinje predfestivalskim nastupom, 18. jula, beogradskog benda Dža ili Bu, Bojane Vunturišević i Savršenih marginalaca. U naredna tri dana (19, 20, 21. jul) publika će imati priliku da uživa i bira između 38 različitih muzičkih nastupa koji će se održati na više različitih stejdžova. Thivery Corporation, The Toy Dolls, Sunshine, Svemirko, Letu Štuke, Parni Valjak, Nipplepeople, Bijesovi, Who See, Atheist Rap, Bad Copy, Neno Belan & Fiumens, Parni Valjak, Vojko V, Ritam Nereda, su samo neki od izvođača i bendova koje će publika moći da bira da sluša. Veče će se završavati nastupom poznatih DJ – jeva na OK summer i OK after party stageu.

Pored cjelodnevnog muzičkog programa poseban doživljaj pruža jedinstvena lokacija i očuvan prirodni ambijent u kome se manifestacija održava. U skladu sa tim cilj Nektara i programa “Svaka limenka se računa” je da podsjeti na ekološku odgovornost, kao i da je promoviše i sprovodi. Upravo zato, ove godine, aluminijumska limenka Nektar biće glavna ambalaža na “OK festu”. Aluminijumska limenka može da se reciklira neograničen broj puta sa minimalnim gubicima, a ujedno čuva svježinu i kvalitet piva. U saradnji sa kompanijom Ball Corporation i projektom "Svaka limenka se računa" na licu mjesta biće organizovano više različitih aktivnosti u cilju promocije reciklaže. Sakupljaće se iskorištene aluminijumske limenke za piće, posjetioci “Nektar OK festa” imaće priliku da prisustvuju oslikavanju Pixelate, svojevrsnog platna napravljenog od iskorišćenih aluminijumskih limenki, a kroz zabavnu društvenu igru XOXO, koja se pokreće ubacivanjem limenke, inspirisaće se i motivisati prisutni da recikliraju. Na licu mjesta biće promoterke sa rančevima u koje će biti moguće odložiti iskorištene limenke. Uz pomoć smart fleks sistema, koji će se koristiti kada se limenka odloži u ranac, najodgovorniji posjetilac svakog dana biće nagrađen poklonima koji će se preuzimati u Nektar pab-u. 

I to nije sve. Publika smještena u “Nektar OK kampu” moći će da odloži otpad u ЕKO kese kao i posebne kante i kontejnere označene samo za odlaganje limenki kako bi se kasnije reciklirale.  Volonteri na licu mjesta će posjetiocima “Nektar OK festa” pomoći u odlaganju otpada.

“Nektar OK fest” pored muzičkog programa pruža i mnogobrojna druga uživanja – rafting u najdubljem evropskom kanjonu rijeke Tare, šetnju fantastičnim planinskim stazama po obroncima planina Maglić i Zelengora, uživanje u pogledu sa vidikovaca koji se proteže preko Perućice, jedine očuvane prašume u Еvropi. Sve ove prirodne ljepote treba vidjeti i sačuvati i zato vas Nektar i Projekat “Svaka limenka se računa” pozivaju na reciklažu.

Pratite nas i putem Vibera

  • 12:45 Teletrgovina

    Teletrgovina

  • 13:00 Serija: Istine i laži (12+)

    ''Serija, koja je doživljela veliki regionalni uspjeh, i dalje je na samom vrhu gledanosti, u vama će sigurno izmamiti najiskrenija osećanja, a preprekama, dinamikom i napetim razvojem sudbina likova, 'kupiće vas' i postati vaša omiljena domaća serija.

  • 13:55 Vijesti

    Prvi pregled najvažnijih vijesti iz zemlje, regiona i svijeta.

  • 14:00 Keto kuhinjica

    ''Keto kuhinjica

  • 14:15 Serija: Ko te šiša (R)

    ''Humoristična hrvatska serija 'Ko te šiša' prati Žigmunda, vlasnika staromodnog frizerskog salona 'Salon za gospodu' i Božicu, vlasnicu modernog salona za dame 'Kolet', koji se nalaze jedan prekoputa, na jednom zagrebačkom trgu, a dijeli ih samo kafanica 'Pri Taubeku'.

  • 14:45 Serija: Od jutra do sutra (12+) (R)

    '''' 'Od jutra do sutra' u režiji Mihajla Vukobratovića zapravo je adaptacija argentiske serije 'Uspješni Pelsovi', i prati život iza i ispred kamera omiljenog TV para, Srne i Marka.