Управа цивилне заштите

Упозорење грађанима - Због обилних падавина може доћи до бујичних поплава

  • Извор: АТВ
  • 10.06.2024. 17:04

Управа цивилне заштите Републике Српске упозорила је грађане да су због најављених обилних падавина у кратком периоду могући проблеми са оборинском водом и њеним отицањем у урбаним срединама, а може доћи до бујичних поплава на западу Српске.

Из Републичке управе цивилне заштите скренули су пажњу грађанима и надлежним локалним службама да имају на уму ово упозорење и да предузму мјере и радње како би спремно дочекали најављене метеоролошке услове, који могу бити опасни за људе и материјална добра.

Републички хидрометеоролошки завод упозорио је да ће у наредним данима у неколико наврата Српску захватити таласи интензивних мјестимичних локалних временских непогода.

У Српској ће сутра и у сриједу бити нестабилно вријеме, уз честу појаву обилне кише и пљускова са грмљавином.

Премјештање тих непогода биће у неколико таласа од југозапада ка сјеверу и истоку Српске.

Из Републичке управе цивилне заштите истакли су да прате ситуацију и да су спремни да се активирају на терену у оквиру својих надлежности.

Пратите нас и путем Вибера

  • 23:20 Муззик топ 20

    Музичари без "повратне спреге" (феедбацка) остају дезорјентисани и демотивисани, зато се показала потреба за емисијом као што је Муззик топ 20, која се садржајно наслања на легендарне емисије као што је био Хит месеца осамдесетих година прошлох века, кроз које су стасавали млади редитељи и други визуелни уметници док су често још као студенти режирали своје прве радове.

  • 00:30 Ноћни програм

    Ноћни програм