Uprava civilne zaštite

Upozorenje građanima - Zbog obilnih padavina može doći do bujičnih poplava

  • Izvor: ATV
  • 10.06.2024. 17:04

Uprava civilne zaštite Republike Srpske upozorila je građane da su zbog najavljenih obilnih padavina u kratkom periodu mogući problemi sa oborinskom vodom i njenim oticanjem u urbanim sredinama, a može doći do bujičnih poplava na zapadu Srpske.

Iz Republičke uprave civilne zaštite skrenuli su pažnju građanima i nadležnim lokalnim službama da imaju na umu ovo upozorenje i da preduzmu mjere i radnje kako bi spremno dočekali najavljene meteorološke uslove, koji mogu biti opasni za ljude i materijalna dobra.

Republički hidrometeorološki zavod upozorio je da će u narednim danima u nekoliko navrata Srpsku zahvatiti talasi intenzivnih mjestimičnih lokalnih vremenskih nepogoda.

U Srpskoj će sutra i u srijedu biti nestabilno vrijeme, uz čestu pojavu obilne kiše i pljuskova sa grmljavinom.

Premještanje tih nepogoda biće u nekoliko talasa od jugozapada ka sjeveru i istoku Srpske.

Iz Republičke uprave civilne zaštite istakli su da prate situaciju i da su spremni da se aktiviraju na terenu u okviru svojih nadležnosti.

Pratite nas i putem Vibera

  • 16:30 Vijesti u 16:30

    Pregled najvažnijih vijesti iz zemlje, regiona i svijeta.

  • 16:50 Centar dana

    Volite popodne? Važno vam je da nakon napornog dana odahnete uz aktuelne teme, zabavu i savim nove i neobične priče iz cijelog svijeta? Uživate u programu koji okuplja interesantne goste i regionalne zvijezde?

  • 18:20 Еmisija: Narod priča

    Autorska putopisno-reportažna emisija novinarke Biljane Stokić, otkriće vam šta srce naroda priča o Srpskoj, o tradiciji i istoriji naših gradova i sela.

  • 18:55 Marketing

    Blok ekonomsko-propagandnog programa.

  • 19:00 ATV Vijesti

    Centalna informativna emisija ATV-a u kojoj donosimo pregled najvažnijih informacija i događaja iz zemlje, regiona i svijeta tačno u 19 časova.

  • 19:40 Marketing

    Blok ekonomsko-propagandnog programa.