Према мору

У јеку туристичке сезоне: Какво је стање на граничним прелазима?

  • 20.07.2024. 19:34

Прве веће гужве и километарске колоне аута биљеже се овог викенда на граничним прелазима према мору. У колони на Зупцима углавном туристи из БиХ и Србије, чекање им не смета јер су на корак до купања у Јадрану.

""Јесте ли очекивали веће гужве? И ово је хаос, не можемо ни ово поднијети. Колико чекате? Па не зна има 15 минута већ.

Добро је мало музика и прође вријеме. Идете на одмор? Ма ја с рајом мало.

Одлично је ово, ово је добро. Пошто сте из Требиња јесте навикли на дуже колоне? Јесмо, пошто је субота мислили смо чекаћемо два сата. Ово је одлично ове године.

Идемо из Ђеновића враћамо се кући за Србију. Јесу ли биле гужве? Нема нема гужве, буквално пет минута.

Ујутру пораним и на вријеме стигнем око 8 или 9 и пар минута", кажу путници.

Нема велике разлике у односу на прошлу годину за АТВ кажу гранични службеници. У периоду од 1. јуна до 20. јула ове године преко Зубаца је прошло око 248.000 лица. Шаљу се апели и савјети.

"Прије пута да се информишу о стању на путевима, други мој савјет би био да се провјери важност пасоша и за себе и за дјецу. Да се прате камере које су отворене на прелазима да виде гдје је мање гужве и да иду на те прелазе", каже Ђорђе Ћећез, вођа тима на међународном ГП Зупци.

Из Граничне полиције предлажу прелазе Клобук код Требиња и Крстац код Гацка. Делеуша код Билеће иако интегрисани прелаз биљежи веће гужве.

Када су у питању прелази ка мору највеће гужве се биљеже на онима ка Хрватској. На ГП Иваница и Бргат у километарским колонама претежно су радници и они који иду на купање у Дубровник.

Нису гужве само на прелазима, има их и на херцеговачким друмовима. Буде и саобраћајки, нажалост све више. У протеклих неколико дана у требињској болници збринуто је 12 лица повријеђених на путевима, нажалост једна особа је страдала. Због свега апеле шаљу из ПУ Требиње, будите опрезни, држите одстојање и прилагодите вожњу херцеговачким лошим путевима.

Пратите нас и путем Вибера

  • 21:15 Серија: Ко те шиша (12+)

    Серија: Ко те шиша (12+)

  • 21:45 Серија: Насљедници (12+)

    ''Данска серија 'Насљедници', отвара причу о породици познате и ексцентричне умјетнице, Веронике, која након смрти своју дјецу ставља на велики испит живота. Гро, Фредерик и Емил очекују праведну подјелу имања, но све што је мајка имала, оставља ванбрачој ћерци Сигне.

  • 22:45 Филм

    ''''Филм

  • 00:55 Ноћни програм

    Ноћни програм