Prema moru

U jeku turističke sezone: Kakvo je stanje na graničnim prelazima?

  • 20.07.2024. 19:34

Prve veće gužve i kilometarske kolone auta bilježe se ovog vikenda na graničnim prelazima prema moru. U koloni na Zupcima uglavnom turisti iz BiH i Srbije, čekanje im ne smeta jer su na korak do kupanja u Jadranu.

""Jeste li očekivali veće gužve? I ovo je haos, ne možemo ni ovo podnijeti. Koliko čekate? Pa ne zna ima 15 minuta već.

Dobro je malo muzika i prođe vrijeme. Idete na odmor? Ma ja s rajom malo.

Odlično je ovo, ovo je dobro. Pošto ste iz Trebinja jeste navikli na duže kolone? Jesmo, pošto je subota mislili smo čekaćemo dva sata. Ovo je odlično ove godine.

Idemo iz Đenovića vraćamo se kući za Srbiju. Jesu li bile gužve? Nema nema gužve, bukvalno pet minuta.

Ujutru poranim i na vrijeme stignem oko 8 ili 9 i par minuta", kažu putnici.

Nema velike razlike u odnosu na prošlu godinu za ATV kažu granični službenici. U periodu od 1. juna do 20. jula ove godine preko Zubaca je prošlo oko 248.000 lica. Šalju se apeli i savjeti.

"Prije puta da se informišu o stanju na putevima, drugi moj savjet bi bio da se provjeri važnost pasoša i za sebe i za djecu. Da se prate kamere koje su otvorene na prelazima da vide gdje je manje gužve i da idu na te prelaze", kaže Đorđe Ćećez, vođa tima na međunarodnom GP Zupci.

Iz Granične policije predlažu prelaze Klobuk kod Trebinja i Krstac kod Gacka. Deleuša kod Bileće iako integrisani prelaz bilježi veće gužve.

Kada su u pitanju prelazi ka moru najveće gužve se bilježe na onima ka Hrvatskoj. Na GP Ivanica i Brgat u kilometarskim kolonama pretežno su radnici i oni koji idu na kupanje u Dubrovnik.

Nisu gužve samo na prelazima, ima ih i na hercegovačkim drumovima. Bude i saobraćajki, nažalost sve više. U proteklih nekoliko dana u trebinjskoj bolnici zbrinuto je 12 lica povrijeđenih na putevima, nažalost jedna osoba je stradala. Zbog svega apele šalju iz PU Trebinje, budite oprezni, držite odstojanje i prilagodite vožnju hercegovačkim lošim putevima.

Pratite nas i putem Vibera