Samohrani otac i dva dječaka

Stojanovići se uselili u novu kuću

  • 28.12.2019. 20:26

Samohrani otac Duško Stojanović iz Šešlija kod Doboja, koji podiže dva sina, uselio je u novi i uslovniji dom.

Dosadašnji smještaj bio je neuslovan, a novac za kupovinu kuće obezbijedio je premijer Radovan Višković. Pomoć je stigla od mnogih dobrih ljudi, što će Stojanovići da iskoriste za opremanje kuće koju su kupili.

Ekipu RTRS-a dočekali su na vratima, sa širokim osmijesima, prepuni utisaka. Kažu, bila je ovo prva noć u novoj kući u kojoj za njih počinje novi život.

"Prvu noć smo prespavali u kući, kao i normalni ljudi. Ima još nešto raditi, a dosta je već urađeno. Laminati, namještaj, grijanje, kupatilo, još treba samo postaviti tuš kabinu...Imamo problem oko vode, ali i to će za par dana biti riješeno", priča Duško.

Dječaci Dragan i Dario, presrećni. Prvi put imaće opremljenu i urednu sobu. Nakon prve prespavane noći pospremaju da sve bude na svom mjestu.

"Bilo je lijepo spavati u novoj kući. Јuče nam je došao namještaj i kad sam vidio, obradovao sam se", kaže Dragan.

"Želio sam da imam svoju kuću, svoju sobu i svoj krevet", dodaje Dario.

Samohrani otac sa dva sina, koji je nesrećnim slučajem ostao bez ruke i oka, do sada je živio u tuđoj i neuslovnoj kući.

Mnogi su odlučili da mu pomognu. Među njima i premijer Radovan Višković, koji je obećao 20.000 KM za kupovinu kuće i grad Doboj, koji je obezbijedio 10.000 maraka.

Pomogao je i srpski član Predsjedništva BiH Milorad Dodik, a Duško nema riječi da zahvali svima koji su mu pružili ruku u teškim trenucima.

Posebno ga je dirnula gesta dječaka Milana iz Gradiške, učenika petog razreda.

"Malo dijete, a sjetio se da s drugarima u školi organizuje i prikupi novac. Donio je 700 maraka Dariju pomoći. Hvala svima", ističe Duško.

Stojanovići su dobili novu šansu. U novom domu, kažu, gradiće svoju budućnost, baš onako kako su sanjali i priželjkivali.

  • 14:15 Филм: 16 блокова (12+) (Р)

    '' Филм: 16 блокова (12+) (Р)

  • 16:00 Серија: Љубавни залогаји(12+) (Р)

    ’Љубавни залогај’ узбудљива је авантура два пријатеља Џонија и Шукија који на Дорћолу отварају ресторан ’на црно’, а који носи исти назив као и нови симпатични ситком.

  • 16:30 Вијести у 16:30

    Први преглед најважнијих вијести из земље, региона и свијета сваки радни дан.

  • 16:40 Тајне музеја

    'Тајне музеја

  • 17:00 Серија: Преко Атлантика (Р) (12+)

    ''Серија: Преко Атлантика (12+) (р)

  • 17:50 Емисија: По свијету са Робертом Дацешином (Р)

    Путујте по свијету са Робертом Дацешином, јер ће вам се апетити за путовањем и свим бисерима које оно нуди сигурно повећати.