Најрадоснији празник

Широм Српске служене божићне литургије, литургија служена и у Сарајеву

  • Извор: АТВ
  • 07.01.2024. 19:52

У свим православним храмовима на подручју добојске регије Божић је дочекан молитвом.

Уз присуство многобројних вјерника, у пет часова почела је литургија у Храму Светих апостола Петра и Павла. 

Божићне литургије су служене у пуним црквама на подручју Сребренице и Братунца као и у манастирима Свете Тројице у Сасама и Покрова Пресвете Богородице у Kарну у сребреничкој општини. 

У которварошком Храму Рођења Пресвете Богородице је служена Божићна литургија и прочитана Посланица. Три златника, дар општине Шамац, у чесници која је након литургије подијељена вјерницима у цркви Светог Великомученика Димитрија, пронашли су осмогодишњи Немања, шестогодишњи Алексеј и четрдестогодишња Станка Kојић.

У обновљеном храму Вазнесења Господњег у Великој Сочаници, у Дервенти, дочекан је најрадоснији хришћански празник.Уранцима и светим литургијама у свим православним храмовима на подручју Прњавора обиљежава се Божић.

Вјерници у Херцеговини присуствовали су божићним литургијама које су служене у поноћ или у раним јутарњим часовима.У требињском Храму Светог Преображења Господњег поноћну божићну литургију служило је свештенство тог храма у присуству бројних вјерника, који су приступили светом причешћу након вишеседмичног Божићног поста.

Божићна литургија служена у Саборној цркви у Сарајеву

Поводом најрадоснијег хришћанског празника - Божића аутопревозници са подручја Источног Сарајева продефиловали су данас улицама овог града окићени бадњацима и српским заставама, а сиренама су поздрављали грађане.

Његово високопреосвештенство митрополит дабробосански Хризостом, поводом Божића, служио је Свету архијерејску литургију у Саборној цркви у Сарајеву. Молитва је сабрала велики број вјерника, који су евоцирали успомене и призвали бољитак за цијели свијет.

На литургији се појавио и Кристијан Шмит којег Република Српска не признаје за високог међународног представника.

Пратите нас и путем Вибера

  • 20:30 На ивици терена

    На ивици терена

  • 21:00 Емисија: Ћирилица

    Ауторска емисија Миломира Марића.

  • 23:20 Муззик топ 20

    Музичари без "повратне спреге" (феедбацка) остају дезорјентисани и демотивисани, зато се показала потреба за емисијом као што је Муззик топ 20, која се садржајно наслања на легендарне емисије као што је био Хит месеца осамдесетих година прошлох века, кроз које су стасавали млади редитељи и други визуелни уметници док су често још као студенти режирали своје прве радове.

  • 00:30 Ноћни програм

    Ноћни програм