Гост Недјељних вијести

Протонамјесник Грујић: Божић је вријеме кад требамо отворити своја срца, а не само поклоне

  • Извор: АТВ
  • 07.01.2024. 20:00

Протонамјесник Драган Грујић рекао је у Недјељним вијестима, да је Божић најрадоснији празник, празник када требамо отворити своја срца, а не само поклоне.

Да није било Божића, објашњава свештеник Грујић, не би било ни Васкрсења ни Вазнесења, ни било ког другог догађаја којег читамо у Старом завјету.

„Божић као празник носи толико дивних порука које читаве године треба да понављамо сами себи и да размишљамо о томе колико је то битан и важан празник, и колико ми треба да га практично живимо, сваког дана свог живота, јер без Божића нема радости“, рекао је протонамјесник Грујић у Недјељним вијестима са Предрагом Ћурковићем.

Божић је празник живота, дјеце, празник праштања, празник када пружамо руку једни другима, рекао је протонамјесник Грујић. Божић је и вријеме када треба да отворимо своје срце,  а не само да отварамо поклоне.

„Божић је моменат када треба да будемо незлобиви, искрени. Дошло је једно заиста тешко и чудно вријеме. Човјек је човјеку постао вук, и то гледамо у овим мутним временима, на многим крајевима свијета гдје су страдања, ратови, толико дјеце гине. не можемо да акумулирамо шта нам се све сервира и каква су страдања у свијету. Божић је тренутак када треба да станемо и да кажемо дајте да будемо као мала дјеца, да се загрлимо, да опростимо, да живимо живот праштања и љубави“, поручио је свештеник.

Он је рекао да су Срби јако религиозан народ, али таборе са црквеношћу. Зашто је то тако, између осталог, можете погледати у видео прилогу.

Пратите нас и путем Вибера

  • 20:30 На ивици терена

    На ивици терена

  • 21:00 Емисија: Ћирилица

    Ауторска емисија Миломира Марића.

  • 23:20 Муззик топ 20

    Музичари без "повратне спреге" (феедбацка) остају дезорјентисани и демотивисани, зато се показала потреба за емисијом као што је Муззик топ 20, која се садржајно наслања на легендарне емисије као што је био Хит месеца осамдесетих година прошлох века, кроз које су стасавали млади редитељи и други визуелни уметници док су често још као студенти режирали своје прве радове.

  • 00:30 Ноћни програм

    Ноћни програм