"Свети апостол Лука"

Шеранић: Нова болница - резултат заједничког рада

  • 04.09.2024. 11:45

Министар здравља и социјалне заштите Републике Српске Ален Шеранић изјавио је да ће нова болница "Свети апостол Лука" у Добоју значајно унаприједити развој здравственог система Републике Српске и истакао да је изградња овог објекта резултат зајдничког рада свих нивоа власти.

Шеранић је рекао је да ће значај нове болнице у Добоју тек увидјети грађани овог града, али и цијеле регије.

"Ова болница је резултат заједништва и заједничког рада свих нивоа власти. Велика захвалност руководству Републике Српске јер су имали визију да нас подрже у реализацији овог пројекта", рекао је Шеранић на свечаности поводом отварања ове новоизграђене здравствене установе.

Он је изразио наду да ће подршку раду ове болнице дати њени радници, али и грађани, те додао да се радује и наредним пројектима који доприносе развоју Републике Српске.

У Добоју је завршена изградња Болнице "Свети апостол Лука", капацитета 450 кревета, за чију изградњу је из републичког буџета издвојено 104 милиона КМ.

Свечаности поводом отварања Болнице присуствују предсједник Републике Српске Милорад Додик, предсједник Народне скупштине Ненад Стевандић, српски члан Предсједништва БиХ Жељка Цвијановић, премијер Радован Вишковић, министри у Влади Републике Српске, народни посланици, представници Вијећа народа Српске, градоначелник Добоја Борис Јеринић.

Присутни су и представници Амбасаде Кине, компаније "Чајна синофарм интернешнел корпорејшн" и "Шанси констракшн инвестмент груп", православно свештенство, представници локалних заједница у Српској, генерални конзул Србије у БиХ и бројни грађани. 

(Фото - Борислав Здриња)

Пратите нас и путем Вибера

  • 14:45 Серија: Од јутра до сутра (12+) (Р)

    '''' 'Од јутра до сутра' у режији Михајла Вукобратовића заправо је адаптација аргентиске серије 'Успјешни Пелсови', и прати живот иза и испред камера омиљеног ТВ пара, Срне и Марка.

  • 15:30 Серија: Крваво цвијеће (12+)

    Страсна љубавна прича двоје појединаца.

  • 16:30 Вијести у 16:30

    Преглед најважнијих вијести из земље, региона и свијета.

  • 16:50 Центар дана

    Волите поподне? Важно вам је да након напорног дана одахнете уз актуелне теме, забаву и савим нове и необичне приче из цијелог свијета? Уживате у програму који окупља интересантне госте и регионалне звијезде?

  • 18:20 Народ прича

    ''Ауторска путописно-репортажна емисија новинарке Биљане Стокић, откриће вам шта срце народа прича о Српској.

  • 18:55 Маркетинг

    Блок економско-пропагандног програма.