"Sveti apostol Luka"

Šeranić: Nova bolnica - rezultat zajedničkog rada

  • 04.09.2024. 11:45

Ministar zdravlja i socijalne zaštite Republike Srpske Alen Šeranić izjavio je da će nova bolnica "Sveti apostol Luka" u Doboju značajno unaprijediti razvoj zdravstvenog sistema Republike Srpske i istakao da je izgradnja ovog objekta rezultat zajdničkog rada svih nivoa vlasti.

Šeranić je rekao je da će značaj nove bolnice u Doboju tek uvidjeti građani ovog grada, ali i cijele regije.

"Ova bolnica je rezultat zajedništva i zajedničkog rada svih nivoa vlasti. Velika zahvalnost rukovodstvu Republike Srpske jer su imali viziju da nas podrže u realizaciji ovog projekta", rekao je Šeranić na svečanosti povodom otvaranja ove novoizgrađene zdravstvene ustanove.

On je izrazio nadu da će podršku radu ove bolnice dati njeni radnici, ali i građani, te dodao da se raduje i narednim projektima koji doprinose razvoju Republike Srpske.

U Doboju je završena izgradnja Bolnice "Sveti apostol Luka", kapaciteta 450 kreveta, za čiju izgradnju je iz republičkog budžeta izdvojeno 104 miliona KM.

Svečanosti povodom otvaranja Bolnice prisustvuju predsjednik Republike Srpske Milorad Dodik, predsjednik Narodne skupštine Nenad Stevandić, srpski član Predsjedništva BiH Željka Cvijanović, premijer Radovan Višković, ministri u Vladi Republike Srpske, narodni poslanici, predstavnici Vijeća naroda Srpske, gradonačelnik Doboja Boris Jerinić.

Prisutni su i predstavnici Ambasade Kine, kompanije "Čajna sinofarm internešnel korporejšn" i "Šansi konstrakšn investment grup", pravoslavno sveštenstvo, predstavnici lokalnih zajednica u Srpskoj, generalni konzul Srbije u BiH i brojni građani. 

(Foto - Borislav Zdrinja)

Pratite nas i putem Vibera

  • 16:30 Vijesti u 16:30

    Pregled najvažnijih vijesti iz zemlje, regiona i svijeta.

  • 16:50 Centar dana

    Volite popodne? Važno vam je da nakon napornog dana odahnete uz aktuelne teme, zabavu i savim nove i neobične priče iz cijelog svijeta? Uživate u programu koji okuplja interesantne goste i regionalne zvijezde?

  • 18:20 Narod priča

    ''Autorska putopisno-reportažna emisija novinarke Biljane Stokić, otkriće vam šta srce naroda priča o Srpskoj.

  • 18:55 Marketing

    Blok ekonomsko-propagandnog programa.

  • 19:00 ATV Vijesti

    Centalna informativna emisija ATV-a u kojoj donosimo pregled najvažnijih informacija i događaja iz zemlje, regiona i svijeta tačno u 19 časova.

  • 19:40 Marketing

    Blok ekonomsko-propagandnog programa.