АМС

Савјет за возаче: Избјегавати путовања у најтоплијем дијелу дана

  • Извор: СРНА
  • 25.08.2024. 08:21

Најављена висока температура ваздуха утиче на концентрацију возача и доноси већи ризик од саобраћајних незгода или квара на возилу, па из Ауто-мото савеза (АМС) Републике Српске савјетују да се избјегавају путовања на дуже релације у најтоплијем дијелу дана.

Из АМС возачима поручују да буду спремни на застоје и успорену вожњу, због појачаног интензитета саобраћаја на већини путева, као и на дужа задржавања на граничним прелазима са Хрватском и Црном Гором.

Дужа су чекања на излазу из БиХ на граничним прелазима Градишка, Доња Градина, Велика Кладуша, Орашје и Изачић.

Врелина се наставља – температура до 39 степени

Врелина се наставља – температура до 39 степени

На осталим граничним прелазима појачана је фреквенција возила, али задржавања за сада нису дужа од 30 минута.

Из АМС Републике Српске позивају возаче да прате камере Савеза и на вријеме се информишу о стању на граничним прелазима.

Због изградње моста на регионалном путу Разбој - Руданка измијењен је режим у одвијању саобраћаја за прелаз транспортера и тешке механизације.

Измјене у саобраћају, због радова, су на магистралним путевима Доња Буковица - Вршани и Вршани - Бијељина, Трново - Миљевина у кањону ријеке Бистрице, Гацко - Тјентиште у Саставцима, на подручју Хан Пијеска и Сокоца.

Радови су у току и на дионицама Добро Поље - Миљевина, Брод на Дрини - гранични прелаз Хум, Градишка - Козарска Дубица, Теслић - Пођезера и на подручју Добоја гд‌је је у току изградња ауто-пута.

Због радова у тунелима "Цера три" и "Строгоник" измјене су на магистралном путу Бродар - Вишеград, затим у тунелу "Котва два" на дионици Међеђа-Бродар, у тунелу "Трговишта" на путу Бродар - граница Републике Српске и Србије, те на путном правцу Добро Поље - Миљевина у тунелу "Сијерачке стијене".

Због оштећења моста на магистралном путу Саставци - Устипрача саобраћај се одвија једном траком.

На мосту Краља Александра у општини Рудо, на путном правцу Бродар - граница Републике Српске/Србије /Рудо/ забрањен је саобраћај за возила укупне масе већемод 10 тона, док је за путничка возила ограничена брзина кретања на 20 километара на час.

На регионалном путу Руданка - Станари, на локацији Љесковим водама, због радова, саобраћај се за путничка возила одвија успорено, док се теретна возила преусмјеравају на алтернативни правац преко Јелаха.

Измјене су због радова на магистралном путу Градишка - Нова Топола - Клашнице и изградње три кружна тока на дионици Клашнице - Нова Топола, те на споју магистралних путева Градишка - Нова Топола и Чатрња - Градишка.

Због клизишта забрањен је саобраћај на дионици регионалног пута Стари Угљевик - Главичице, а једном траком возила наизмјенично пролазе регионалним путем Укрина - Горња Вијака.

Повремена обустава, због минирања терена, најављена је на дионици регионалног пута Добој - Модрича у мјесту Костајница.

У ФБиХ на наплатном мјесту Лепеница, на ауто-путу, саобраћа се успорено, без обустава.

Сутра од 8.00 до уторка, 27. августа до 8.00 часова саобраћај ће бити потпуно обустављен на излазном краку ауто-пута из правца Коњица према наплатном мјесту Лепеница.

Радови су у току на магистралним путевима Семизовац - Олово, Кладањ - Власеница и Прозор - Горњи Вакуф/Ускопље.

Пратите нас и путем Вибера

Тагови:
  • 20:30 Емисија: На ивици терена

    У првом издању специјалних емисија #наивицитерена посвећених спектакуларном ХЕКТОР ФАЈТ НАЈТ 5, који ће 6. септембра у дворани Борик окупити четворицу кикбоксера у категорији до 86 килограма, упознајте првог борца, Срђана Шућура!

  • 21:00 Филм (12+)

    Филм (12+)

  • 22:30 Серија: Мућке (12+)

    Серија: Мућке (12+)

  • 23:05 Црна Свадба (16+)

    Црна Свадба (16+)