AMS

Savjet za vozače: Izbjegavati putovanja u najtoplijem dijelu dana

  • Izvor: SRNA
  • 25.08.2024. 08:21

Najavljena visoka temperatura vazduha utiče na koncentraciju vozača i donosi veći rizik od saobraćajnih nezgoda ili kvara na vozilu, pa iz Auto-moto saveza (AMS) Republike Srpske savjetuju da se izbjegavaju putovanja na duže relacije u najtoplijem dijelu dana.

Iz AMS vozačima poručuju da budu spremni na zastoje i usporenu vožnju, zbog pojačanog intenziteta saobraćaja na većini puteva, kao i na duža zadržavanja na graničnim prelazima sa Hrvatskom i Crnom Gorom.

Duža su čekanja na izlazu iz BiH na graničnim prelazima Gradiška, Donja Gradina, Velika Kladuša, Orašje i Izačić.

Vrelina se nastavlja – temperatura do 39 stepeni

Vrelina se nastavlja – temperatura do 39 stepeni

Na ostalim graničnim prelazima pojačana je frekvencija vozila, ali zadržavanja za sada nisu duža od 30 minuta.

Iz AMS Republike Srpske pozivaju vozače da prate kamere Saveza i na vrijeme se informišu o stanju na graničnim prelazima.

Zbog izgradnje mosta na regionalnom putu Razboj - Rudanka izmijenjen je režim u odvijanju saobraćaja za prelaz transportera i teške mehanizacije.

Izmjene u saobraćaju, zbog radova, su na magistralnim putevima Donja Bukovica - Vršani i Vršani - Bijeljina, Trnovo - Miljevina u kanjonu rijeke Bistrice, Gacko - Tjentište u Sastavcima, na području Han Pijeska i Sokoca.

Radovi su u toku i na dionicama Dobro Polje - Miljevina, Brod na Drini - granični prelaz Hum, Gradiška - Kozarska Dubica, Teslić - Pođezera i na području Doboja gd‌je je u toku izgradnja auto-puta.

Zbog radova u tunelima "Cera tri" i "Strogonik" izmjene su na magistralnom putu Brodar - Višegrad, zatim u tunelu "Kotva dva" na dionici Međeđa-Brodar, u tunelu "Trgovišta" na putu Brodar - granica Republike Srpske i Srbije, te na putnom pravcu Dobro Polje - Miljevina u tunelu "Sijeračke stijene".

Zbog oštećenja mosta na magistralnom putu Sastavci - Ustiprača saobraćaj se odvija jednom trakom.

Na mostu Kralja Aleksandra u opštini Rudo, na putnom pravcu Brodar - granica Republike Srpske/Srbije /Rudo/ zabranjen je saobraćaj za vozila ukupne mase većemod 10 tona, dok je za putnička vozila ograničena brzina kretanja na 20 kilometara na čas.

Na regionalnom putu Rudanka - Stanari, na lokaciji Ljeskovim vodama, zbog radova, saobraćaj se za putnička vozila odvija usporeno, dok se teretna vozila preusmjeravaju na alternativni pravac preko Jelaha.

Izmjene su zbog radova na magistralnom putu Gradiška - Nova Topola - Klašnice i izgradnje tri kružna toka na dionici Klašnice - Nova Topola, te na spoju magistralnih puteva Gradiška - Nova Topola i Čatrnja - Gradiška.

Zbog klizišta zabranjen je saobraćaj na dionici regionalnog puta Stari Ugljevik - Glavičice, a jednom trakom vozila naizmjenično prolaze regionalnim putem Ukrina - Gornja Vijaka.

Povremena obustava, zbog miniranja terena, najavljena je na dionici regionalnog puta Doboj - Modriča u mjestu Kostajnica.

U FBiH na naplatnom mjestu Lepenica, na auto-putu, saobraća se usporeno, bez obustava.

Sutra od 8.00 do utorka, 27. avgusta do 8.00 časova saobraćaj će biti potpuno obustavljen na izlaznom kraku auto-puta iz pravca Konjica prema naplatnom mjestu Lepenica.

Radovi su u toku na magistralnim putevima Semizovac - Olovo, Kladanj - Vlasenica i Prozor - Gornji Vakuf/Uskoplje.

Pratite nas i putem Vibera

Tagovi: