Тепавчевић демантује

Радници РиТЕ Гацко оптужују вођу синдиката да их покушава злоупотријебити у политичке сврхе

  • Извор: Српскаинфо
  • 05.09.2024. 13:14

Предсједник Општинског одбора ДНС Гацко и Синдиката РиТе Гацко Жељко Тепавчевић, поново је доспио у фокус јавности.

Према тврдњама запослених у РиТЕ Гацко, који су се јавили редакцији Српскаинфо, Тепавчевић покушава да злоупотријеби раднике ове компаније у, како кажу, сврху остваривања властитих политичких циљева.

Кажу да је Тепавчевић, који је запослен као бравар и смјенски радник у РИТЕ Гацко, раније био осуђен због фалсификовања рачуна за лажне угоститељске и хотелске услуге.

Управа РиТЕ Гацко: Добробит радника је на првом мјесту

Управа РиТЕ Гацко: Добробит радника је на првом мјесту

„Упркос свјесности да су рачуни били лажни, Тепавчевић је исте наплаћивао од Термоелектране, чиме је нанио знатну штету предузећу у којем је запослен. Ова ситуација додатно оснажује забринутост због његових тренутних активности, гдје као политички лидер користи раднике предузећа у којем је запослен како би остварио личне политичке интересе“, поручили су радници РиТЕ Гацко за Српскаинфо.

Такво понашање, закључују, представља озбиљно кршење повјерења и етике и оставља негативне посљедице по углед РИТЕ Гацко и локалне заједнице.

„Грађани Гацка заслужују одговорне политичаре који ће радити у интересу свих грађана, а не у интересу властитих амбиција и коруптивних активности“, поручили су они.

Трагом ових информација, новинари су контактирали Тепавчевића који је и злоупотребу радника, али и поменуту пресуду, назвао “апсолутном глупошћу”.

Збор радника РиТЕ Гацко у организацији синдикалног одбора

Збор радника РиТЕ Гацко у организацији синдикалног одбора

„Мислим да је то фингирано из кухиње СПС-а, зато што одлуке не доносим ја, него Синдикални одбор, у којем сједе истакнути чланови и кандидати СДС-а, СНСД-а, ПДП-а и Народног фронта. Све те одлуке су доношене једногласно и све су од 22. јула, када смо кренули у ту причу и на свим састанцима је био читав синдикални одбор, тако да је то гнусна лаж, пласирана, из рекао сам, које кухиње“, тврди Тепавчевић.

Наглашава и да је пресуда намјештена.

„Чиста намјештаљка у тој великој афери, у којој су оптуживали возаче, а нису директоре, гдје су оптуживали обичне учеснике састанака, а нису оне који су били на тим састанцима“, закључио је он.

Пратите нас и путем Вибера