Електрана поново синхронизована на мрежу

Управа РиТЕ Гацко: Добробит радника је на првом мјесту

  • 12.08.2024. 09:52

Недавни редовни годишњи ремонт Термоелектране Гацко је успјешно завршен, а електрана је поново синхронизована на мрежу, осигуравајући грађанима Републике Српске стабилно снабдијевање електричном енергијом од уторка. С обзиром на тренутну хидролошку ситуацију и изузетно низак водостај ријека, као и обавезу испоруке трећине електричне енергије из ТЕ Угљевик Словенији, убрзан и ефикасан ремонт РиТЕ Гацко је био од кључног значаја.

Прошлогодишњи ремонт био је фокусиран на рјешавање проблема емисије чврстих честица у ваздух, што је представљало озбиљан изазов за рад електране. 

"Пријетило је затварање предузећа, колапс, протести становништва због енормне емисије чврстих честица и загађења цијелог Гацка." Он је додао: "Успјели смо прошлогодишњим ремонтом ријешити тај вишегодишњи проблем и омогућити даљи рад РиТЕ Гацко", рекао је директор Максим Скоко. 

Међутим, на дан када је термоелектрана поново покренута након ремонта, одржан је и збор радника, усљед чудне ситуације са захтјевима синдиката. Очекује се да ће се ускоро одржати састанак између ресорног министарства и Управе предузећа како би се размотрила ова питања.

"Добро је да се тај састанак одржи, и апсолутно подржавам раднике у свим њиховим захтјевима, посебно када су у питању исплате по колективном уговору, доприноси и плате, те посебно подржавам раднике који раде у производњи", рекао је Скоко и додао: 

"Сви требамо имати у виду колико је тежак живот рудара и не смијемо дозволити да се ради на њихову штету"

Међутим, Скоко није сагласан са процјенама и оцјенама Синдиката када је у питању пословна политика, посебно у периоду прије и након његовог доласка, када је предузеће било пред затварањем. 

Управа РиТЕ Гацко остаје посвећена својим радницима, који су кључни за напредак и рад предузећа. Очекује се да ће на предстојећем састанку бити пронађена одговарајућа рјешења уз подршку Владе и ресорног министарства, као и до сада.

Пратите нас и путем Вибера

Тагови: