Tepavčević demantuje

Radnici RiTЕ Gacko optužuju vođu sindikata da ih pokušava zloupotrijebiti u političke svrhe

  • Izvor: Srpskainfo
  • 05.09.2024. 13:14

Predsjednik Opštinskog odbora DNS Gacko i Sindikata RiTe Gacko Željko Tepavčević, ponovo je dospio u fokus javnosti.

Prema tvrdnjama zaposlenih u RiTЕ Gacko, koji su se javili redakciji Srpskainfo, Tepavčević pokušava da zloupotrijebi radnike ove kompanije u, kako kažu, svrhu ostvarivanja vlastitih političkih ciljeva.

Kažu da je Tepavčević, koji je zaposlen kao bravar i smjenski radnik u RITЕ Gacko, ranije bio osuđen zbog falsifikovanja računa za lažne ugostiteljske i hotelske usluge.

Uprava RiTЕ Gacko: Dobrobit radnika je na prvom mjestu

Uprava RiTЕ Gacko: Dobrobit radnika je na prvom mjestu

„Uprkos svjesnosti da su računi bili lažni, Tepavčević je iste naplaćivao od Termoelektrane, čime je nanio znatnu štetu preduzeću u kojem je zaposlen. Ova situacija dodatno osnažuje zabrinutost zbog njegovih trenutnih aktivnosti, gdje kao politički lider koristi radnike preduzeća u kojem je zaposlen kako bi ostvario lične političke interese“, poručili su radnici RiTЕ Gacko za Srpskainfo.

Takvo ponašanje, zaključuju, predstavlja ozbiljno kršenje povjerenja i etike i ostavlja negativne posljedice po ugled RITЕ Gacko i lokalne zajednice.

„Građani Gacka zaslužuju odgovorne političare koji će raditi u interesu svih građana, a ne u interesu vlastitih ambicija i koruptivnih aktivnosti“, poručili su oni.

Tragom ovih informacija, novinari su kontaktirali Tepavčevića koji je i zloupotrebu radnika, ali i pomenutu presudu, nazvao “apsolutnom glupošću”.

Zbor radnika RiTЕ Gacko u organizaciji sindikalnog odbora

Zbor radnika RiTЕ Gacko u organizaciji sindikalnog odbora

„Mislim da je to fingirano iz kuhinje SPS-a, zato što odluke ne donosim ja, nego Sindikalni odbor, u kojem sjede istaknuti članovi i kandidati SDS-a, SNSD-a, PDP-a i Narodnog fronta. Sve te odluke su donošene jednoglasno i sve su od 22. jula, kada smo krenuli u tu priču i na svim sastancima je bio čitav sindikalni odbor, tako da je to gnusna laž, plasirana, iz rekao sam, koje kuhinje“, tvrdi Tepavčević.

Naglašava i da je presuda namještena.

„Čista namještaljka u toj velikoj aferi, u kojoj su optuživali vozače, a nisu direktore, gdje su optuživali obične učesnike sastanaka, a nisu one koji su bili na tim sastancima“, zaključio je on.

Pratite nas i putem Vibera