Службени гласник

Прву награду Графичког конкурса Коло освојио студент Горан Јокић

  • Извор: АТВ
  • 29.07.2024. 19:12

Прву награду на Графичком конкурсу Коло, коју је организовао Службени гласник Републике Српске, освојио је студент Горан Јокић.

Комисија за спровођење Конкурса данас је одабрала најбоље радове и констатовала је који рад је најбољи по избору публике.

Графички конкурс Коло организовао је  Службени гласник Републике Српске с циљем  да се инспиришу, подрже и награде млади умјетници, те да се кроз њихове радове прикаже љепота наше традиционалне игре КОЛО.

Награђени су и Катарина Ђаковић за рад Коло, друга награда, Марија Марчетић за рад Коло, трећа награда и Никола Мацан за рад Коло, награда публике.

Наградни фонд на Конкурсу је износио:

- прва награда - 3.000 КМ,

- друга награда - 2.000 КМ,

- трећа награда - 1.500 КМ,

- награда публике – 1.000 КМ,

- преостале четири награде - новчани износ по 500 КМ.

Свечана додјела награда биће одржана у октобру ове године.

Службени гласник је наградио и Слађана Стевановића, једног од корисника друштвених мрежа који је гласао за побједнички рад – награда публике.

Генерални покровитељ Конкурса је предсједник Владе Републике Српске, пријатељ Конкурса ТУВ Адриа (TUV Adria) и медијски покровитељ je Радио-телевизија Републике Српске.

 „И овај конкурс је показао да  Република Српска може бити поносна на креативност својих студената. Драго ми је што смо ми као Службени гласник на овај начин могли да покажемо надареним студентима да њихов рад и њихов таленат није незапажен у нашем друштву. Честитам побједнику и свим награђеним. Посебно нас је обрадовала чињеница да је скоро 5.000 корисника друштвених мрежа гласало у дијелу Конкурса који се односио на награду публике. Хвала свим студентима који су учествовали на Конкурсу. Посебну захвалност дугујемо члановима Комисије: проф. др Младену Миљановићу, Горани Гарача, Марку Келечевићу и Милошу Ћебићу, као и предсједнику Владе Републике Српске господину Радовану Вишковићу, који је био генерални покровитељ Конкурса“, рекао је Милош Лукић, директор Службеног гласника.

Наглашавају да ће Службени гласник и идуће године организовати исти конкурс с циљем и намјером да он постане традиционални.

Пратите нас и путем Вибера

Тагови:
  • 20:30 Серија: Револуција 1917

    Серија: Револуција 1917

  • 21:00 Филм: Вероника је одлучила да умре (12+)

    Филм: Вероника је одлучила да умре (12+)

  • 22:30 Серија: Црна Гуја (12+)

    Серија: Црна Гуја (12+)

  • 23:05 Ноћни програм

    Ноћни програм