Бањалука

Потписан споразум о сарадњи Службеног гласника Српске и Техничке школе

  • Извор: АТВ
  • 28.09.2024. 10:45

Директор Службеног гласника Републике Српске  Милош Лукић и директор Техничке школе Бања Лука Владимир Куваља потписали су 27. септембра 2024. године у просторијама Техничке школе споразум о сарадњи између ове двије установе.

Споразум  предвиђа, између осталог, јачање сарадње на подручју образовања, промоције и развоја средњег стручног образовања и заједничких пројеката, као и јачање пријатељских односа између Службеног гласника и Техничке школе Бања Лука.

Ове двије установе су свјесне значаја просвјетне улоге у развоју и напретку друштва, што је био и разлог потписивања споразума који ће допринијети унапређењу наведених циљева.

У наредне четири године,  колико и траје споразум, заједнички ће се радити на развоју и повезивању двије установе с циљем подизања квалитета наставног процеса кроз ученичку праксу и размјену искустава у области средњег образовања. 

Посјета Техничкој школи у Бањој Луци и потписивање споразума  уједно је била  прилика  да се разговара и о другим видовима сарадње.

"Техничка школа у Бањалуци образује младе већ 85 година и у граду, а и регији не постоји пројекат изградње или обнове а да у њему није учествовао неко од професора или ученика ове школе", рекао је Лукић и додао:

"Драго ми је што видим да је ова важна школа за Републику Српску под руководством Владимира Куваље доживјела нови замах развоја и што представља расадник кадрова за наше универзитете и привреду!".

Нагласио је да ће ученици Техничке школе од данас моћи стручну праксу обављати у Службеном гласнику.

"У нашим службама које се баве продукцијом, графиком, складиштем и транспортом и не сумњам да ће неки од њих свој професионални ангажман наставити у Службеном гласнику“, рекао је директор Службеног гласника Милош Лукић.

Пратите нас и путем Вибера

  • 12:10 Гола наука, документарни програм (Р)

    '' Гола наука, документарни програм (Р)

  • 13:00 Аутошоп магазин (Р)

    За љубитеље аутомобилизма, ауто тржишта и најновијих информација о вашем љубимцу.

  • 13:30 Тајне музеја

    '' Тајне музеја

  • 13:55 Вијести

    Први преглед најважнијих вијести из земље, региона и свијета сваки радни дан.

  • 14:00 Ћирилица

    'Кроз узбудљив, динамичан и непредвидив разговор са различитом палетом гостију - од стручњака и реномираних теоретичара, политичара и функционера, умјетника до естрадних личности открива информације које не објављују ни најскандалознији таблоиди.

  • 16:00 Револуције 1917 (Р)

    Револуције 1917 (Р)