Službeni glasnik

Prvu nagradu Grafičkog konkursa Kolo osvojio student Goran Jokić

  • Izvor: ATV
  • 29.07.2024. 19:12

Prvu nagradu na Grafičkom konkursu Kolo, koju je organizovao Službeni glasnik Republike Srpske, osvojio je student Goran Jokić.

Komisija za sprovođenje Konkursa danas je odabrala najbolje radove i konstatovala je koji rad je najbolji po izboru publike.

Grafički konkurs Kolo organizovao je  Službeni glasnik Republike Srpske s ciljem  da se inspirišu, podrže i nagrade mladi umjetnici, te da se kroz njihove radove prikaže ljepota naše tradicionalne igre KOLO.

Nagrađeni su i Katarina Đaković za rad Kolo, druga nagrada, Marija Marčetić za rad Kolo, treća nagrada i Nikola Macan za rad Kolo, nagrada publike.

Nagradni fond na Konkursu je iznosio:

- prva nagrada - 3.000 KM,

- druga nagrada - 2.000 KM,

- treća nagrada - 1.500 KM,

- nagrada publike – 1.000 KM,

- preostale četiri nagrade - novčani iznos po 500 KM.

Svečana dodjela nagrada biće održana u oktobru ove godine.

Službeni glasnik je nagradio i Slađana Stevanovića, jednog od korisnika društvenih mreža koji je glasao za pobjednički rad – nagrada publike.

Generalni pokrovitelj Konkursa je predsjednik Vlade Republike Srpske, prijatelj Konkursa TUV Adria (TUV Adria) i medijski pokrovitelj je Radio-televizija Republike Srpske.

 „I ovaj konkurs je pokazao da  Republika Srpska može biti ponosna na kreativnost svojih studenata. Drago mi je što smo mi kao Službeni glasnik na ovaj način mogli da pokažemo nadarenim studentima da njihov rad i njihov talenat nije nezapažen u našem društvu. Čestitam pobjedniku i svim nagrađenim. Posebno nas je obradovala činjenica da je skoro 5.000 korisnika društvenih mreža glasalo u dijelu Konkursa koji se odnosio na nagradu publike. Hvala svim studentima koji su učestvovali na Konkursu. Posebnu zahvalnost dugujemo članovima Komisije: prof. dr Mladenu Miljanoviću, Gorani Garača, Marku Kelečeviću i Milošu Ćebiću, kao i predsjedniku Vlade Republike Srpske gospodinu Radovanu Viškoviću, koji je bio generalni pokrovitelj Konkursa“, rekao je Miloš Lukić, direktor Službenog glasnika.

Naglašavaju da će Službeni glasnik i iduće godine organizovati isti konkurs s ciljem i namjerom da on postane tradicionalni.

Pratite nas i putem Vibera