Хируршки тим

Први пут у УКЦ Српске изведена лапарскопска операција једњака

  • Извор: АТВ
  • 07.11.2023. 14:12

Хируршки тим Kлинике за општу и абдоминалну хирургију УKЦ Републике Српске, на челу са др Гораном Јањићем, у сарадњи са тимом хирурга Kурског онколошко научно-клиничког центра Г.Е. Островерхова из Русије, на челу са проф. др Угљешом Станојевићем, извео је први пут у овој здравственој установи минимално инвазивну лапароскопску операцију једњака.

Такође, еминентни стручњаци из Русије искористиће свој боравак у у УКЦ-у Српске да заједно са љекарима ове установе изведу минимално инвазивну операцију карцинома дебелог цријева и панкреса, саопштено је данас из УКЦ-а Републике Српске.

„Ове оперативне процедуре наши стручњаци већ изводе самостално јер је лапароскопска хирургија златни стандард за пацијенте. Овом врстом хирургије омогућен је много бржи опоравак пацијената у односу на класичну хирургију, те се врло брзо након урађеног оперативног захвата пацијент враћа својим свакодневним активностима“, кажу у УКЦ-у.

Додају да им је част да, након стручњака из Америке и западних земаља, стручњаци из Русије оперишу у Српској, те да љекари у УKЦ Републике Српске усавршавају своје знање и вјештине како би пружили што бољу дијагностику и лијечење пацијентима.

"Поред др Станојевића у УKЦ Републике Српске су и Јегор Гребјонк, замјеник директора Kурског онколошког научно–клиничког центра Г.Е. Островехова и др Мариана Гребенкина, доктор анестезиологије и интензивне његе Kурског онколошког научно-клиничког центра Г.Е. Островерхова", саопштено је из УКЦ-а Српске.


Пратите нас и путем Вибера

  • 22:05 Филм

    ''''Филм

  • 00:15 Ноћни програм

    Ноћни програм