Ђаци спремни

Први дан нове школске године: ''Ваљало би да је распуст још мало трајао''

  • Извор: АТВ
  • 02.09.2024. 19:26

Школско звонило означило је почетак нове школске године. Ваљало би да је распуст још мало трајао, кажу ђаци. Али, шта је ту је. Стигли су на наставу спремни за нове школске изазове.

"Распуст је брзо прошао, али спремна сам за нову школску годину и све оно што ме чека“, каже Нађа Студен.

"Идем у шести разред, спреман сам за све, добијам много више предмета, али мислим да ћу све то постићи“, додаје Милош Инђић.

Изазова је много и за средњошколце, нарочито оне који су прва година. 

"Крећем у први разред медицинске школе. Зубно-стоматолошки техничар и надам се да ће све бити како треба“, каже Ема Видаковић.

"Крећем у први разред медицинске школе, општи смјер, очекивања су добра као и ових година у основној“, прича Лука Савановић.

Из актива директора основних и средњих школа у Приједору кажу да је све спремно за нову школску годину. Уписано је 520 првачића, док је средњошколаца укупно 2.100. 

"У свим школама је организован пријем за ученике првог разреда и од данас настава креће у складу са распоредом часова. Промјене су неке у оквиру наставних планова и програма о чему су наставници упознати на савјетовањима, али неких већих промјена нема“, каже предсједник Актива директора основних школа Приједор Здравко Будимир.

"Што се тиче актива средњих школа регије Приједор којем припада укупно 19 школа обезбјеђење су сви материјално-технички услови и сви су јутрос редовно кренули са радом у складу са школским календаром“, рекла је предсједник Актива директора средњих школа Приједор Дражена Мршић.

Стигле су данас и честитке ђацима, њиховим учитељима, наставницима и професорима да нова школска година буде боља од претходне, у сваком смислу. Ђаци, у шали кажу - ваљало би да буде боља барем што се оцјена тиче. 

Пратите нас и путем Вибера

Тагови: