Đaci spremni

Prvi dan nove školske godine: ''Valjalo bi da je raspust još malo trajao''

  • Izvor: ATV
  • 02.09.2024. 19:26

Školsko zvonilo označilo je početak nove školske godine. Valjalo bi da je raspust još malo trajao, kažu đaci. Ali, šta je tu je. Stigli su na nastavu spremni za nove školske izazove.

"Raspust je brzo prošao, ali spremna sam za novu školsku godinu i sve ono što me čeka“, kaže Nađa Studen.

"Idem u šesti razred, spreman sam za sve, dobijam mnogo više predmeta, ali mislim da ću sve to postići“, dodaje Miloš Inđić.

Izazova je mnogo i za srednjoškolce, naročito one koji su prva godina. 

"Krećem u prvi razred medicinske škole. Zubno-stomatološki tehničar i nadam se da će sve biti kako treba“, kaže Еma Vidaković.

"Krećem u prvi razred medicinske škole, opšti smjer, očekivanja su dobra kao i ovih godina u osnovnoj“, priča Luka Savanović.

Iz aktiva direktora osnovnih i srednjih škola u Prijedoru kažu da je sve spremno za novu školsku godinu. Upisano je 520 prvačića, dok je srednjoškolaca ukupno 2.100. 

"U svim školama je organizovan prijem za učenike prvog razreda i od danas nastava kreće u skladu sa rasporedom časova. Promjene su neke u okviru nastavnih planova i programa o čemu su nastavnici upoznati na savjetovanjima, ali nekih većih promjena nema“, kaže predsjednik Aktiva direktora osnovnih škola Prijedor Zdravko Budimir.

"Što se tiče aktiva srednjih škola regije Prijedor kojem pripada ukupno 19 škola obezbjeđenje su svi materijalno-tehnički uslovi i svi su jutros redovno krenuli sa radom u skladu sa školskim kalendarom“, rekla je predsjednik Aktiva direktora srednjih škola Prijedor Dražena Mršić.

Stigle su danas i čestitke đacima, njihovim učiteljima, nastavnicima i profesorima da nova školska godina bude bolja od prethodne, u svakom smislu. Đaci, u šali kažu - valjalo bi da bude bolja barem što se ocjena tiče. 

Pratite nas i putem Vibera

Tagovi: