Преминуо Радислав Раде Брајовић

  • Извор: СРНА
  • 08.07.2024. 12:57

Дугогодишњи главни и одговорни уредник "Вечерњих новости" Радисав Раде Брајовић преминуо је у Београду, након краће и тешке болести, саопштило је Удружење новинара Србије (УНС).

Брајовић је преминуо синоћ у 86. години.

Био је засигурно једно од најпрепознатљивијих пера "Вечерњих новости", а, између осталог, био је и стални дописник из Велике Британије, Индије и Кине. Радио је интервјуе са свјетским лидерима, међу којима су Индира Ганди и Нородом Сиханук.

Бизаран српски обичај због којег су жене проклињале дан кад су се удале

Бизаран српски обичај због којег су жене проклињале дан кад су се удале

Брајовић је рођен 23. новембра 1938. у селу Косићу код Даниловграда у Црној Гори, у сељачко-радничкој породици. По завршетку Више реалне гимназије 1957. године у Подгорици, преселио се у Београд гдје је јануара 1962. године дипломирао југословенску књижевност на Филолошком факултету.

У новинарству је од фебруара 1962. године до пензионисања у јулу 1999. године.

Радио је у "Борби" од 1962. до 1966. године, а потом у "Вечерњим новостима" прво као коректор, па сарадник и уредник више рубрика, стални дописник, те најдуже у историји "Новости" главни и одговорни уредник од новембра 1987. до новембра 1998. године.

Покренуо је више нових издања и листова, почео и издавање књига, оснивач је прве наше медијске Компаније "Новости" д.д., чији је био генерални директор.

Гранична полиција БиХ: МИП нас обавијестио о доласку кадета

Гранична полиција БиХ: МИП нас обавијестио о доласку кадета

Добитник је бројних новинарских награда "Светозар Марковић", "Димитрије Давидовић", више годишњих награда "Вечерњих новости" и награде за животно дјело "Слободан Глумац", а прошле године и УНС-ове награде за животно дјело, као и "Европског медијског Оскара".

Пратите нас и путем Вибера

Тагови:
  • 10:30 Гола наука, документарни програм

    ' Гола наука, документарни програм

  • 11:30 Аграр (Р)

    Актуелне приче из свијета домаће и регионалне пољопривреде, теме посвећене домаћим производима, узгоју воћа и поврћа, ратарству и сточарству.

  • 11:55 Вијести

    Први преглед најважнијих вијести из земље, региона и свијета сваки радни дан.

  • 12:00 Мућке (12+) (Р)

    '''' Мућке (12+) (Р)

  • 13:10 Досије (Р)

    Досије (Р)

  • 13:40 Телетрговина

    Телетрговина