Зарађују по комаду

Потражња за месарима у сезони свињокоља: Добра зарада, радника нема

  • Извор: Мондо.рс
  • 26.11.2024. 09:09

У ужичком крају и ове године влада дефицит месара, а због сезоне свињокоља, месаре треба резервисати и неколико мјесеци раније.

"Месари се баш траже, зову сваки дан, али нема ко. Ми не можемо да стигнемо све", указује Славиша Цицовић, месар.

Његов колега Раде Даничић каже да месари могу да зараде између 7.000 (100 КМ), 8.000 (130 КМ) динара по комаду. Пре употребе месо обавезно треба однијети ветеринару на преглед.

Зашто је свињска маст здравија од уља и путера?

Зашто је свињска маст здравија од уља и путера?

"Једини начин заштите јесте преглед. Поред тога постоје и други паразити, али не у тој мјери, који су опасни за здравље људи, али првенствено је значи преглед свињског меса на трихинелу спиралис", наводи Срђан Брмбота, ветеринар из Пожеге.

А кад стигне потврда да је месо исправно, почиње најбољи дио свињокоља - још бољи у друштву комшија и родбине.

Породица Чолић у Врањанима утовила је двије свиње.

Хит снимак: Свиња провалила у гаражу и попила пиво - тетурала до мјеста за спавање

Хит снимак: Свиња провалила у гаражу и попила пиво - тетурала до мјеста за спавање

"Има доста домаћинстава која то и даље раде на традиционални начин. Не воле куповно, воле домаће, органско, сами гаје своје свиње, знају чиме их хране, знају како их његују, тако да знају како да добију прави квалитет за себе и своју породицу", наводи Милутин Чолић из Пожеге.

Пратите нас и путем Вибера

Тагови:
  • 11:55 Вијести

    Први преглед најважнијих вијести из земље, региона и свијета.

  • 12:00 Манастири (Р)

    ' '' Манастири (Р)

  • 12:30 Емисија: Народ прича (Р)

    ''' Ауторска путописно-репортажна емисија новинарке Биљане Стокић, откриће вам шта срце народа прича о Српској, о традицији и историји наших градова и села, о њиховој свакодневици и борби за очување правих вриједности, марљивом раду, вјери, и љубави према њиховој и нашој, отаџбини.

  • 12:55 Емисија: ПарлаТВмент (Р)

    ''' Нови ауторски формат дугогодишњег уредника и ТВ лица, Предрага Ћурковића, завириће у регионалне скупштинске сале, отвориће најактуелније теме, расвијетлити политичко-друштвена дешавања са свих меридијана и дати простор ставовима и чињеницама да се надмећу.

  • 13:55 Вијести

    Први преглед најважнијих вијести из земље, региона и свијета.

  • 14:00 Кето кухињица

    ''Не пропустите погледати наше рецепте за здраве кето оброке.