Вријеме

Поново издато упозорење: Објављена прогноза до недјеље

  • Извор: Агенције
  • 01.08.2024. 10:00

Јутрос је у Босни и Херцеговини било сунчано вријеме уз малу до умјерену облачност.

На снази је и даље наранџасти метеоаларм, а упозорење гласи:

"Очекујте ометања у дневним рутинама и будисте спремни обуставити активности на отвореном. Будите спремни на високе температуре које ће довести до здравствених ризика међу угроженим особама, на примјер старије и врло младе особе. Послушајте и дјелујте у складу са савјетима овлаштених органа".

На институту ''Дедиње'' пресађено срце први пут послије 30 година

На институту ''Дедиње'' пресађено срце први пут послије 30 година

Температуре у 8 сати: Соколац 11 степени, Бугојно 15, Иван Седло и Зворник 16, Бјелашница, Сански Мост и Сарајево 17, Бањалука, Бихаћ, Добој и Зеница 18, Ливно и Тузла 19, Бијељина и Требиње 21, Градачац 24, Мостар и Неум 25 степени.

Данас се у БиХ очекује сунчано и вруће. Вјетар слаб до умјерен у Херцеговини и западним подручјима Босне западни и југозападни, а остатку земље источни и сјевероисточни. Највиша дневна од 32 до 38, на југу до 40 степени.

Метеоролози за петак у Босни прије подне прогнозирају умјерено до претежно облачно вријеме, а послије подне сунчано уз умјерену облачност. У Херцеговини сунчано уз малу до умјерену облачност. Послије подне понегдје на сјеверу и сјеверозападу Босне су могући локални пљускови и грмљавина, а током ноћи у већем дијелу Босне. Вјетар слаб до умјерен у сјеверним подручјима Босне сјеверни и сјевероисточни, а у остатку земље јужни и југозападни. Јутарња температура од 18 до 24, на југу до 27, а дневна од 28 до 34, на југу до 38 степени.

Шако Полумента одговорио на срамне изјаве албанске пјевачице

Шако Полумента одговорио на срамне изјаве албанске пјевачице

У Босни се за јутро у суботу прогнозира претежно облачно вријеме уз постепено смањење облачности током дана. Локални пљускови са грмљавином се очекују у јутарњим сатима и дио пријеподнева. У Херцеговини сунчано уз умјерен развој облачности послије подне, што може условити слаб локални пљусак. Вјетар слаб већи дио дана сјеверни и сјевероисточни. Јутарња температура од 16 до 22, на југу до 26, а дневна од 25 до 31, на југу до 35 степени.

Сунчано уз малу до умјерену облачност очекује се у недјељу. Вјетар слаб у Херцеговини југозападни, а у Босни сјевероисточни. Јутарња температура од 16 до 22, на југу до 26, а дневна од 27 до 33, на југу до 37 степени, јавља Федерални хидрометеоролошки завод.

Пратите нас и путем Вибера