Vrijeme

Ponovo izdato upozorenje: Objavljena prognoza do nedjelje

  • Izvor: Agencije
  • 01.08.2024. 10:00

Jutros je u Bosni i Hercegovini bilo sunčano vrijeme uz malu do umjerenu oblačnost.

Na snazi je i dalje narandžasti meteoalarm, a upozorenje glasi:

"Očekujte ometanja u dnevnim rutinama i budiste spremni obustaviti aktivnosti na otvorenom. Budite spremni na visoke temperature koje će dovesti do zdravstvenih rizika među ugroženim osobama, na primjer starije i vrlo mlade osobe. Poslušajte i djelujte u skladu sa savjetima ovlaštenih organa".

Na institutu ''Dedinje'' presađeno srce prvi put poslije 30 godina

Na institutu ''Dedinje'' presađeno srce prvi put poslije 30 godina

Temperature u 8 sati: Sokolac 11 stepeni, Bugojno 15, Ivan Sedlo i Zvornik 16, Bjelašnica, Sanski Most i Sarajevo 17, Banjaluka, Bihać, Doboj i Zenica 18, Livno i Tuzla 19, Bijeljina i Trebinje 21, Gradačac 24, Mostar i Neum 25 stepeni.

Danas se u BiH očekuje sunčano i vruće. Vjetar slab do umjeren u Hercegovini i zapadnim područjima Bosne zapadni i jugozapadni, a ostatku zemlje istočni i sjeveroistočni. Najviša dnevna od 32 do 38, na jugu do 40 stepeni.

Meteorolozi za petak u Bosni prije podne prognoziraju umjereno do pretežno oblačno vrijeme, a poslije podne sunčano uz umjerenu oblačnost. U Hercegovini sunčano uz malu do umjerenu oblačnost. Poslije podne ponegdje na sjeveru i sjeverozapadu Bosne su mogući lokalni pljuskovi i grmljavina, a tokom noći u većem dijelu Bosne. Vjetar slab do umjeren u sjevernim područjima Bosne sjeverni i sjeveroistočni, a u ostatku zemlje južni i jugozapadni. Jutarnja temperatura od 18 do 24, na jugu do 27, a dnevna od 28 do 34, na jugu do 38 stepeni.

Šako Polumenta odgovorio na sramne izjave albanske pjevačice

Šako Polumenta odgovorio na sramne izjave albanske pjevačice

U Bosni se za jutro u subotu prognozira pretežno oblačno vrijeme uz postepeno smanjenje oblačnosti tokom dana. Lokalni pljuskovi sa grmljavinom se očekuju u jutarnjim satima i dio prijepodneva. U Hercegovini sunčano uz umjeren razvoj oblačnosti poslije podne, što može usloviti slab lokalni pljusak. Vjetar slab veći dio dana sjeverni i sjeveroistočni. Jutarnja temperatura od 16 do 22, na jugu do 26, a dnevna od 25 do 31, na jugu do 35 stepeni.

Sunčano uz malu do umjerenu oblačnost očekuje se u nedjelju. Vjetar slab u Hercegovini jugozapadni, a u Bosni sjeveroistočni. Jutarnja temperatura od 16 do 22, na jugu do 26, a dnevna od 27 do 33, na jugu do 37 stepeni, javlja Federalni hidrometeorološki zavod.

Pratite nas i putem Vibera