Отворен хуманитарни број

Помозимо Немањи и Урошу да добију кров над главом

  • Извор: АТВ
  • 06.10.2023. 19:21

Трогодишњи Немања и двогодишњи Урош са родитељима живе у трошној кући надомак Бањалуке.

Зидови пуни влаге који отпадају, попуцали плафон, неусловно, старо и оронуло - услови су у каквим ова четворочлана породица станује. Немају ни воде. Када је лијепо вријеме мајка донесе воду од комшија, загрије на сунцу и окупа дјечаке. 

„Има добрих људи који су дали, ето, да воду носим дјеци, 150 метара неких одозго да носим воду. Тешко, морам данас дјеци да донесем воду за купање, да спремим ручак, морам у бањици да их купам. Не знам шта да вам кажем, тешко је“, каже нам Слободанка Шишара.

Mladić uz Banjaluke donirao 160 vekni hljeba: Dragi Gorane, zahvalni smo do neba

Mladić uz Banjaluke donirao 160 vekni hljeba: Dragi Gorane, zahvalni smo do neba

Породица живи са 234 марке мјесечно. Отац Миле када може заради нешто на дневницу, али недовољно да се покрију сви трошкови. Није хтио пред камере, каже тешко му је о овоме и да прича. Донедавно су живјели на Петрићевцу, а онда су остали без средстава за кирију. Није им преостало ништа друго него да се врате у ову кућу. Хуманитарну акцију покренуо је Мозаик пријатељства. 

„Ево, успјели смо и хуманитарни број 1414 да добијемо, а морам да признам да сам се ја јако разочарао, на нашој страници Фејсбук преко 500.000 људи је видјело ову причу, кад сам ја добио извјештај да је позвано 3.500 позива, мени је срце стало. Зашто? Зато што је то страшно. Од те гледаности, отварања и лајкова ова породица нема ништа“, рекао је Мирослав Субашић, предсједник "Мозаика пријатељства".

Pomozimo Eni (1) da prohoda: Djevojčici potrebno 17.000 evra za liječenje u Turskoj

Pomozimo Eni (1) da prohoda: Djevojčici potrebno 17.000 evra za liječenje u Turskoj

„Позивам добре људе све хумане који год могу да помогну да овдје дјеца зиму не дочекају, да имају основне услове, струју воду, као и свако дијете. Овдје тешко да дјеца зиму презиме“, каже Слободанка. 

Старији дјечак има проблем са говором. Захваљујући људима који су се досад одазвали позивима за помоћ, дјечак иде код логопеда. Сви који желе да помогну породици Шишарица могу то урадити путем жиро рачуна који се налази на фејсбук страници Мозаика пријатељства. 

 Немања и Урош имају само једну жељу, да зиму дочекају у топлом дому. Позивом на број 1414 донирате 1 КМ како би овим дјечацима помогли да добију кров над главом. 

Пратите нас и путем Вибера