Na današnji dan 1942.

Pomen za ubijena 52 učenika u Šargovcu

  • Извор: РТРС
  • 07.02.2022. 08:15

U banjalučkom naselju Šargovac danas će biti služen pomen za 52 učenika Osnovne škole "Đura Јakšić" ubijena na današnji dan 1942. godine.

U Drakuliću je juče obilježeno 80 godina od ustaškog zločina nad više od 2.300 Srba, među kojima je bilo 551 dijete. Oni su ubijeni bez ispaljenog metka u Drakuliću, Motikama, Šargovcu i rudniku Rakovac.

Srpski član Predsjedništva BiH Milorad Dodik poručio je da srpska nacionalna sloboda nikada nije značila potčinjavanje drugih naroda i da je Republika Srpska slobodna za sve koji u njoj žive, a da BiH mora da uvažava istorijske i etničke realnosti. Dodik je rekao da je potrebno pamtiti šta se desilo na ovim prostorima u Drugom svjetskom ratu kako bi se postavili snažniji temelji Republike Srpske.

Тагови:
  • 23:20 Муззик топ 20

    Музичари без "повратне спреге" (феедбацка) остају дезорјентисани и демотивисани, зато се показала потреба за емисијом као што је Муззик топ 20, која се садржајно наслања на легендарне емисије као што је био Хит месеца осамдесетих година прошлох века, кроз које су стасавали млади редитељи и други визуелни уметници док су често још као студенти режирали своје прве радове.

  • 00:30 Ноћни програм

    Ноћни програм