NLB banka

Plate uskraćuju, ali ne zaborave uzeti ratu za kredit

  • Izvor: ATV
  • 18.08.2024. 19:30

NLB banka krši osnovna ljudska prava, zakone i konvencije, krijući se iza američke „"crne liste“. Pošteno zarađene plate nisu htjeli da puste na račune naših radnika.

Zato rate kredita i druge naknade uredno povlače sa tih istih računa. Udarili su na prava 23 fizička lica, svojih klijenata, čija imena nisu na Ofakovoj listi.

Ta vijest je našeg novinara Bojana Nosovića zatekla na godišnjem odmoru.

"Naravno da je odmah u meni izazvala i bijes i ljutnju, jer je prekršeno moje osnovno ljudsko pravo. U istoj toj situaciji bio je i moj snimatelj. Ono što još moram da kažem je da ja kod te banke imam i kredit, naravno, te pare su uredno uzeli", kaže Nosović.

Nisu se udostojili ni da pošalju obrazloženje ili izvinjenje za uskraćivanje transakcije za 23 radnika naše kuće. Apsurd – tako potez NLB-a komentariše novinarka ATV-a Biljana Stokić.

Dodik: Prioritet auto-put od Doboja do Rače

Dodik: Prioritet auto-put od Doboja do Rače

"Ogorčena sam na ovakav stav NLB banke. To je banka u kojoj ja godinama imam žiro – račun. To je banka u kojoj ja imam stambeni kredit i zaista ne znam kako je neko sebi dao za pravo da uopšte postavlja pitanje hoće li mojim kolegama i meni isplatiti platu koju smo uredno zaradili za taj mjesec", rekla je ona.

Koliko su im klijenti važni, nakon ovih priča suvišno je i govoriti. Nema znaka jednakosti između NLB-a i profesionalnosti.

"Svi smo bili u tom nekom znaku pitanja, upitniku, da li je ovo samo početak, šta će da bude sutra, jer tada je bilo nas 23, da li to čeka i ostale kolege? Šta će biti sljedeći mjesec? Da li ćemo uopšte moći dobiti platu?", kaže Nikola Grahovac, organizator na ATV-u.

Upravi NLB-a nije nepoznato kršenje propisa. Cijela ekipa, na čelu sa predsjednikom Goranom Babićem, dobro je poznata iz afere "Franak“, kada je uništena "Hipo“ banka. Dosad nisu odgovorili na više naših upita. Uskoro će morati da daju odgovore. Suočiće se s tužbama radnika i Uprave naše kuće.

Ronaldo se propisno obrukao: Cijeli svijet priča o njegovom potezu

Ronaldo se propisno obrukao: Cijeli svijet priča o njegovom potezu

Bahaćenjem su sada nama uskratili osnovno pravo, prirodno je pitanje - ko je sljedeći? Stiže podsjetnik i iz Sindikata, Ustav, zakoni i evropske konvencije koje je ratifikovala BiH time i Republika Srpska štite pravo na rad i zaradu koja je garantovana i niko, pa ni banke ne smiju da im to uskrate, u protivnom mogu krivično da odgovaraju.

Pratite nas i putem Vibera

Tagovi: