Иновације у свијету обмана

Пазите се превара за 1. мај: Викендице у првом плану

  • Извор: Курир
  • 30.04.2024. 08:08

Ако тражите викендицу за Први мај, обрадоваћемо вас, смјештаја још има. Јавила се једна Београђанка која је умало насјела на превару и остала без 20.000 динара. Како је појаснила, на познатом сајту за издавање смјештаја, нашла је прелијепу викендицу која се, наводно, издаје у цјелости, а у ствари, ви плаћате само апартман.

- Ове године смо планирали да 1. мај обиљежимо на неком од београдских излетишта јер сам мислила да је већ све резервисано. Ипак, како се испоставило да понуда и даље има, запала ми је за око једна викендица усред шуме у западној Србији и послала сам екипи да резервишемо. Цијена је била приступачна за два ноћења и све је дјеловало супер - прича Београђанка.

Таман кад је мислила да је све ријешено, и пријатељима се викендица свидјела, а она је била на корак од клика ,,да резервише без могућности повраћаја новца", пријатељ ју је алармирао да погледа коментар остављен прошле године.

Исјекао руке моторном тестером, одмах превезен у болницу

Исјекао руке моторном тестером, одмах превезен у болницу

Наиме, у њему је једна особа упитала ,,да ли се издаје цијела кућа или апартман" и одговор је гласио "апартман".

- Упалила ми се црвена лампица, пронашла сам њихов контакт преко интернета и позвала их. Питала сам их да ли се издаје цијела кућа и одговорили су ми да је доњи апартман резервисан, а да се издаје горњи. Облио ме је кап зноја када сам схватила да сам могла да останем без 23.000 динара тек тако - поручује дјевојка.

Наглашава и да је инсистирала власнику да објасни да варају људе, јер на сајту пише да издају цијелу кућу, на шта је власник указивао да је немогуће да тако стоји.

Шта је нитроцелулоза и зашто је кључна за исход сукоба у Украјини?

Шта је нитроцелулоза и зашто је кључна за исход сукоба у Украјини?

- Рекла сам му да ћу му прослиједити скриншот и да морају да промијене шта пише јер на тај начин обмањују људе - додаје.

Овим путем апелује да иако наизглед дјелује да има викендица које могу да се резервишу, обавезно провјерите са домаћинима да ли се издаје цијела кућа или само њен дио прије резервације.

Поготово кад је, као у овом случају - повраћај новца немогућ.

Издавање непостојећих објеката

За Нову годину у Сарајеву бројни туристи су били преварени тако што су изнајмили непостојеће станове. Управо на ову превару упозорава се и данас. Преваранти на популарним апликацијама за резервацију смјештаја ову превару су почели припремати још прошле године, због потребних рејтинга.

"Буквално објаве неку викендицу и послују наредних годину дана. Односно, сами изнајмљују и остављају коментаре. Све се стрпљиво чека за овакве празнике. Онда када дођу празници, изнајме једној особи и то је то. Преваре некога, угасе налог и нестану", каже нам извор добро упућен у овакав вид превара.

Леброн није честитао Јокићу –
 одмах напустио терен

Леброн није честитао Јокићу –
 одмах напустио терен


Пратите нас и путем Вибера

Тагови: