Inovacije u svijetu obmana

Pazite se prevara za 1. maj: Vikendice u prvom planu

  • Izvor: Kurir
  • 30.04.2024. 08:08

Ako tražite vikendicu za Prvi maj, obradovaćemo vas, smještaja još ima. Javila se jedna Beograđanka koja je umalo nasjela na prevaru i ostala bez 20.000 dinara. Kako je pojasnila, na poznatom sajtu za izdavanje smještaja, našla je prelijepu vikendicu koja se, navodno, izdaje u cjelosti, a u stvari, vi plaćate samo apartman.

- Ove godine smo planirali da 1. maj obilježimo na nekom od beogradskih izletišta jer sam mislila da je već sve rezervisano. Ipak, kako se ispostavilo da ponuda i dalje ima, zapala mi je za oko jedna vikendica usred šume u zapadnoj Srbiji i poslala sam ekipi da rezervišemo. Cijena je bila pristupačna za dva noćenja i sve je djelovalo super - priča Beograđanka.

Taman kad je mislila da je sve riješeno, i prijateljima se vikendica svidjela, a ona je bila na korak od klika ,,da rezerviše bez mogućnosti povraćaja novca", prijatelj ju je alarmirao da pogleda komentar ostavljen prošle godine.

Isjekao ruke motornom testerom, odmah prevezen u bolnicu

Isjekao ruke motornom testerom, odmah prevezen u bolnicu

Naime, u njemu je jedna osoba upitala ,,da li se izdaje cijela kuća ili apartman" i odgovor je glasio "apartman".

- Upalila mi se crvena lampica, pronašla sam njihov kontakt preko interneta i pozvala ih. Pitala sam ih da li se izdaje cijela kuća i odgovorili su mi da je donji apartman rezervisan, a da se izdaje gornji. Oblio me je kap znoja kada sam shvatila da sam mogla da ostanem bez 23.000 dinara tek tako - poručuje djevojka.

Naglašava i da je insistirala vlasniku da objasni da varaju ljude, jer na sajtu piše da izdaju cijelu kuću, na šta je vlasnik ukazivao da je nemoguće da tako stoji.

Šta je nitroceluloza i zašto je ključna za ishod sukoba u Ukrajini?

Šta je nitroceluloza i zašto je ključna za ishod sukoba u Ukrajini?

- Rekla sam mu da ću mu proslijediti skrinšot i da moraju da promijene šta piše jer na taj način obmanjuju ljude - dodaje.

Ovim putem apeluje da iako naizgled djeluje da ima vikendica koje mogu da se rezervišu, obavezno provjerite sa domaćinima da li se izdaje cijela kuća ili samo njen dio prije rezervacije.

Pogotovo kad je, kao u ovom slučaju - povraćaj novca nemoguć.

Izdavanje nepostojećih objekata

Za Novu godinu u Sarajevu brojni turisti su bili prevareni tako što su iznajmili nepostojeće stanove. Upravo na ovu prevaru upozorava se i danas. Prevaranti na popularnim aplikacijama za rezervaciju smještaja ovu prevaru su počeli pripremati još prošle godine, zbog potrebnih rejtinga.

"Bukvalno objave neku vikendicu i posluju narednih godinu dana. Odnosno, sami iznajmljuju i ostavljaju komentare. Sve se strpljivo čeka za ovakve praznike. Onda kada dođu praznici, iznajme jednoj osobi i to je to. Prevare nekoga, ugase nalog i nestanu", kaže nam izvor dobro upućen u ovakav vid prevara.

Lebron nije čestitao Jokiću –
 odmah napustio teren

Lebron nije čestitao Jokiću –
 odmah napustio teren


Pratite nas i putem Vibera

Tagovi: