Не могу да се похвале ни условима за рад

Неправилностима у предузећу ''Центрум'' нема краја: Видаковићу дозволе слаба тачка!

  • Извор: АТВ
  • 27.08.2024. 19:19

Неправилностима у предузећу „Центрум“ нема краја. Па ни када је изградња њихових пословница у питању. Власник Жељко Видаковић по свему судећи не зна да, ако нешто гради, мора за то да има дозволу. Или је ипак свјесно одлучио да му она није потребна за настрешницу над паркингом „Центрума“.

Потврдили су то и у Републичкој управи за геодетске и имовинско-правне послове. Кажу да настрешница у дозволи коју је Видаковић добио уопште није наведена. 

"Ми смо извршили увид у катастарски операт за катастарску општину Бањалука 7 и утврдили смо да се правно лице Центрум д.о.о. води уписано односно, уплањен је објекат, али увидом у употребну дозволу након вашег упита смо утврдили да ипак за настрешницу нема јасно дефинисано да се иста издала. Значи није наведена настрешница у наведеној употребној дозволи", каже Дејан Ђукановић, помоћник директора за послове надзора Републичке управе за геодетске и имовинско-правне послове.

Нехумани услови, минималне плате: Бројне жалбе радника Центрума

Нехумани услови, минималне плате: Бројне жалбе радника Центрума

Видаковићу су чини се, дозволе слаба тачка. Нема је ни за своју породичну кућу.  Катастарски план у који АТВ има увид, парцелу на којој се налази његова породична кућа  приказује као њиву, а не мјесто на коме се налази било какав објекат. 

"На основу податка увида у лист непокретности за катастарску општину Пријечани ми немамо податка да је кућа уплањена, значи она за нас у операту правно не постоји јер није уписана. Да би одређени објекат био уписан у јавним евиденцијама непокретности односно катастарски операт, странка мора да достави употребну дозволу надлежног органа Градске управе, конкретно за послове урбанизма и ми на основу правоснажне употребне дозволе вршимо укњижбу права односно уплану објекта у катастарски операт, каже Ђукановић.

Ако су власнику Центрума дозволе слаба тачка, неправилно пословање сигурно није. Пуне руке посла протеклих неколико седмица су у том предузећу имали тржишни инспектори и инспекција рада. Прочешљавале су се пословне књиге и многобројна документација. Утврђено је мноштво неслагања. Епилог свега -   десетине хиљада марака штете. 

Десетине хиљада марака штете - Бројне неправилности у пословању

Десетине хиљада марака штете - Бројне неправилности у пословању "Центрума"

Не могу да се похвале ни условима за рад. Према сазнањима АТВ-а, радници Центрума трпе све и свашта, али на то не смију да се жале. Само један слободан дан у седмици, минималне плате и нехумани услови. Мобинг према радницима је, кажу и те како присутан. Лоше управљање и неетичко поступање у Центруму није страно што су потврдили и сами инспектори. Кажу да није први пут да им за Центрум стижу такве пријаве.

Пратите нас и путем Вибера

Тагови:
  • 20:50 Серија: Ко те шиша

    'Хумористична хрватска серија 'Ко те шиша' прати Жигмунда, власника старомодног фризерског салона 'Салон за господу' и Божицу, власницу модерног салона за даме 'Колет', који се налазе један прекопута, на једном загребачком тргу, а дијели их само кафаница 'При Таубеку'.

  • 21:20 Новине (12+)

    ''Новине (12+)

  • 22:15 Вечерње вијести

    Преглед најважнијих вијести из земље, региона и свијета.

  • 22:30 Серија: Мућке (12+)

    ''Серија: Мућке (12+)

  • 23:05 Серија: Ред Рок (16+)

    ''Серија: Ред Рок (16+)

  • 23:50 Ноћни програм

    Ноћни програм