Ne mogu da se pohvale ni uslovima za rad

Nepravilnostima u preduzeću ''Centrum'' nema kraja: Vidakoviću dozvole slaba tačka!

  • Izvor: ATV
  • 27.08.2024. 19:19

Nepravilnostima u preduzeću „Centrum“ nema kraja. Pa ni kada je izgradnja njihovih poslovnica u pitanju. Vlasnik Željko Vidaković po svemu sudeći ne zna da, ako nešto gradi, mora za to da ima dozvolu. Ili je ipak svjesno odlučio da mu ona nije potrebna za nastrešnicu nad parkingom „Centruma“.

Potvrdili su to i u Republičkoj upravi za geodetske i imovinsko-pravne poslove. Kažu da nastrešnica u dozvoli koju je Vidaković dobio uopšte nije navedena. 

"Mi smo izvršili uvid u katastarski operat za katastarsku opštinu Banjaluka 7 i utvrdili smo da se pravno lice Centrum d.o.o. vodi upisano odnosno, uplanjen je objekat, ali uvidom u upotrebnu dozvolu nakon vašeg upita smo utvrdili da ipak za nastrešnicu nema jasno definisano da se ista izdala. Znači nije navedena nastrešnica u navedenoj upotrebnoj dozvoli", kaže Dejan Đukanović, pomoćnik direktora za poslove nadzora Republičke uprave za geodetske i imovinsko-pravne poslove.

Nehumani uslovi, minimalne plate: Brojne žalbe radnika Centruma

Nehumani uslovi, minimalne plate: Brojne žalbe radnika Centruma

Vidakoviću su čini se, dozvole slaba tačka. Nema je ni za svoju porodičnu kuću.  Katastarski plan u koji ATV ima uvid, parcelu na kojoj se nalazi njegova porodična kuća  prikazuje kao njivu, a ne mjesto na kome se nalazi bilo kakav objekat. 

"Na osnovu podatka uvida u list nepokretnosti za katastarsku opštinu Priječani mi nemamo podatka da je kuća uplanjena, znači ona za nas u operatu pravno ne postoji jer nije upisana. Da bi određeni objekat bio upisan u javnim evidencijama nepokretnosti odnosno katastarski operat, stranka mora da dostavi upotrebnu dozvolu nadležnog organa Gradske uprave, konkretno za poslove urbanizma i mi na osnovu pravosnažne upotrebne dozvole vršimo uknjižbu prava odnosno uplanu objekta u katastarski operat, kaže Đukanović.

Ako su vlasniku Centruma dozvole slaba tačka, nepravilno poslovanje sigurno nije. Pune ruke posla proteklih nekoliko sedmica su u tom preduzeću imali tržišni inspektori i inspekcija rada. Pročešljavale su se poslovne knjige i mnogobrojna dokumentacija. Utvrđeno je mnoštvo neslaganja. Еpilog svega -   desetine hiljada maraka štete. 

Desetine hiljada maraka štete - Brojne nepravilnosti u poslovanju

Desetine hiljada maraka štete - Brojne nepravilnosti u poslovanju "Centruma"

Ne mogu da se pohvale ni uslovima za rad. Prema saznanjima ATV-a, radnici Centruma trpe sve i svašta, ali na to ne smiju da se žale. Samo jedan slobodan dan u sedmici, minimalne plate i nehumani uslovi. Mobing prema radnicima je, kažu i te kako prisutan. Loše upravljanje i neetičko postupanje u Centrumu nije strano što su potvrdili i sami inspektori. Kažu da nije prvi put da im za Centrum stižu takve prijave.

Pratite nas i putem Vibera

Tagovi:
  • 20:10 Serija: Od jutra do sutra (12+)

    '''' 'Od jutra do sutra' u režiji Mihajla Vukobratovića zapravo je adaptacija argentiske serije 'Uspješni Pelsovi', i prati život iza i ispred kamera omiljenog TV para, Srne i Marka.

  • 20:50 Serija: Ko te šiša

    'Humoristična hrvatska serija 'Ko te šiša' prati Žigmunda, vlasnika staromodnog frizerskog salona 'Salon za gospodu' i Božicu, vlasnicu modernog salona za dame 'Kolet', koji se nalaze jedan prekoputa, na jednom zagrebačkom trgu, a dijeli ih samo kafanica 'Pri Taubeku'.

  • 21:20 Novine (12+)

    ''Novine (12+)

  • 22:15 Večernje vijesti

    Pregled najvažnijih vijesti iz zemlje, regiona i svijeta.

  • 22:30 Serija: Mućke (12+)

    ''Serija: Mućke (12+)

  • 23:05 Serija: Red Rok (16+)

    ''Serija: Red Rok (16+)