"Тројан"

Мушкарци опрез! У овим кондомима су пронађене канцерогене супстанце - изазивају рак тестиса и бубрега

  • Извор: Курир
  • 10.09.2024. 17:16

Кондоми "Тројан", који се рекламирају као "Амерички кондом број 1“ нашли су се у центру контроверзе због оптужби да садрже опасне хемикалије познате као ПФАС, које су повезане с ризиком од рака.

Ове тврдње изнијете су у новој групној тужби поднијетој у понедјељак на савезном суду у Менхетну.

Тужилац Метју Гудман, који је покренуо поступак против компаније Чрч енд Вајт из Њу Џерсија, тврди да су тројански кондоми које производи ова компанија токсични и неприкладни за употребу. Независно лабораторијско тестирање ултра танких кондома купљених у апотеци на Менхетну открило је присуство ПФАС (пер и полифлуороалкил супстанци), што је изазвало забринутост међу потрошачима.

"На основу етикете, вјеровао сам да су производи безбједни за употребу на гениталијама“, изјавио је Гудман у тужби, напомињући да би избјегао куповину ових кондома да је знао за присуство опасних хемикалија. Он сада тражи најмање 5 милиона долара одштете за себе и друге купце широм Сједињених Америчких Држава.



ПФАС, познате као „заувијек хемикалије“ због њихове отпорности на разградњу у људском тијелу и околини, повезане су с озбиљним здравственим проблемима. Студије су показале да ове хемикалије могу изазвати повишен холестерол, ниску порођајну тежину код новорођенчади, смањен имунолошки одговор на вакцине, као и рак бубрега и тестиса. Ове супстанце се налазе у бројним потрошачким производима, укључујући козметику, нељепљиве тигање и одјећу отпорну на мрље.

Пратите нас и путем Вибера

Тагови:
  • 18:55 Маркетинг

    Блок економско-пропагандног програма.

  • 19:00 АТВ Вијести

    Центална информативна емисија АТВ-а у којој доносимо преглед најважнијих информација и догађаја из земље, региона и свијета тачно у 19 часова.

  • 19:40 Маркетинг

    Блок економско-пропагандног програма.

  • 19:42 Спорт

    Преглед најважнијих дневних спортских дешавања и информација из земље, региона и свијета.

  • 19:49 Маркетинг

    Блок економско-пропагандног програма.

  • 19:50 Временска прогноза

    Преглед временских и биометеоролошких прилика у земљи и региону.