Кампања

М:тел: Не затварајмо очи, заштитимо дјецу на интернет

  • Извор: АТВ
  • 13.05.2024. 10:42

Компанија м:тел је ову годину посветила борби за сигурније онлајн окружење и у сарадњи са Уницефом у БиХ и Плавим телефоном покренула друштвено одговорну кампању под називом "Не затварајмо очи! Заштитимо дјецу на интернету". Кроз серију стручних и едукативних разговора циљ је освијестити цјелокупно друштво, али првенствено родитеље, о проблемима с којима се дјеца и млади суочавају на интернету те понудити конкретне савјете како их и ријешити.

Према истраживањима - 50 одсто дјеце је доживјело непријатности на интернету.

Из Плавог телефона, једине савјетодавне линије за дјецу и младе која је активна на подручју цијеле БиХ, кажу да се 35 одсто савјетодавних разговора односи на дјецу и младе која се јављају због проблема из области менталног здравља као што су анксиозност, депресија, суицид, самоповређивање. Упоређујући ове податке с подацима у претходним годинама, примјетан је изразит скок у порасту ових врста стања.

Зашто је то тако? Колико је у овом постотку оних чији су проблеми узроковани неком врстом злостављања на интернету? Колики год да је удио, довољно је велик да би се о томе говорило, едуковало и чинило активности како би се тај број смањио.

Комуникација и повјерење су кључни у односу родитељ – дијете, истакли су из м:тел-а.

Прва панел-дискусија на тему "Насиље у дигиталном окружењу – како се заштитити" у оквиру друштвено одговорне кампање "Не затварајмо очи! Заштитимо дјецу на интернету"одржана је у Сарајеву, а снимак овог стручног разговора можете погледати на Јутјуб  каналу компаније м:тел.

О превенцији насиља и негативним посљедицама на панел-дискусији у Тузли

Након Сарајева, панел-дискусија с овом важном темом, биће одржана и у Тузли – 16. маја 2024. године, у просторијама Атељеа Исмет Мујезиновић, са почетком у 13 часова.

На панелу ће и овог пута говорити људи који се у оквиру свог посла свакодневно сусрећу са узроцима, али и посљедицама које на младе људе може оставити било која врста насиља у онлајн свијету - социјални педагог др Лејла Куралић-Ћишић, психолог и савјетница на Плавом телефону Маја Ковачевић, инспектор из Одсјека за сексуалне деликте, малољетничку делинквенцију и насиље у породици МУП-а Тузланског кантона Елмин Хусановић и директорка организације "World Vision" у БиХ Драгана Булић.

Придружите се овом догађају, информишите се и будите активни учесник у едукацији наших младих о безбједности у онлајн простору.

Пратите нас и путем Вибера

Тагови:
  • 19:40 Маркетинг

    Блок економско-пропагандног програма.

  • 19:42 Спорт

    Преглед најважнијих дневних спортских дешавања и информација из земље, региона и свијета.

  • 19:49 Маркетинг

    Блок економско-пропагандног програма.

  • 19:50 Временска прогноза

    Преглед временских и биометеоролошких прилика у земљи и региону.

  • 19:52 Без коментара

    Кратка, динамична и занимљива емисија која окупља и износи видео снимке необичних и несвакидашњих призора и догађаја из цијелог свијета.

  • 19:55 Маркетинг

    Блок економско-пропагандног програма.