Конференција о безбједном и конструктивном коришћењу дигиталних технологија 

Триван: Здравије друштво нам је важније од профита

  • Извор: АТВ
  • 21.06.2024. 09:58

Генерална директорка компаније м:тел Јелена Триван, учествовала је у конференцији која је одржана у Београду, на тему важности одговорног коришћења дигиталних технологија. 

У Београду је одржана Конференција о безбједном и конструктивном коришћењу дигиталних технологија. У оквиру двије панел-дискусије, учесници су дали свој осврт на ову, надасве актуелну тему, будући да развој технологија собом доноси и оне негативне стране неодговорног коришћења онлајн простора.

Славица Ђукић Дејановић, министар просвјете, науке и технолошког развоја Републике Србије, Милан Добријевић, државни секретар у Министарству информисања и телекомуникација Републике Србије, и Јелена Триван, генерална директорка компаније м:тел, били су учесници панел-дискусије под називом „Мудар и сигуран клик“.

Као особа која је иницирала покретање кампање у компанији м:тел, а која се тиче безбједности дјеце у онлајн простору  под називом „Не затварајмо очи! Заштитимо дјецу на интернету“, Јелена Триван је овом приликом нагласила да су разлози покретања ове кампање ситуација која је нажалост обиљежила претходну годину, а која се десила у Београду, као и подаци о све већем броју дјеце која пријављују суицидалне идеје а због злостављања на интернету. „Ми бисмо желели да покажемо да нам је здравије друштво важније од профита, те да нас такав начин зарађивања новца који ће производити генерације зависника од интернета, и генерације изложене насиљу на мрежама, уопште не занима. Постоје сигурни начини коришћења интернета које наша телеком групација промовише“, изјавила је Триван. 

Општи закључак овог панела био је да ова тема треба и мора да буде институционализована, на чему се у Републици Србији већ урадило много. Сви панелисти сагласни су са идејом да је потребно укључивање свих институција, друштвено одговорних компанија, као и медија у борбу којој је крајњи циљ безбједније друштво. Поруке о дигиталном свијету и безбједности у њему треба да стижу из свих релевантних институција, компанија, али и медија, закључак је панела. Стратегија за даље јесте да овој теми сви заједно дамо институционални капацитет, да бисмо изградили мрежу за заштиту наше дјеце.  

У оквиру Конференције одржан је и панел под називом „Мрак интернета“, у којем су се разматрали проблеми негативних појава у онлајн свијету, а о овој страни интернета у модерно доба говорили су Емина Бековић, координаторка Националног контакт центра за безбедност деце на интернету, Гордана Ћалић, криминалистички инспектор у Служби за борбу против високотехнолошког криминала, Управе за технику Министарства унутрашњих послова Србије, те инфлуенсерка Ружа Рупић.

Циљ ове конференције, како се могло чути на панелима, јесте да се снагом медија скрене пажња на овај велики проблем, и управо медији помогну у томе да се пред овим проблемом не затварају очи, како је сугерисано у кампањи компаније м:тел.


(Фото: м:тел / ПР / АЛО)

Пратите нас и путем Вибера

  • 20:00 Серија: Љубавни залогаји (12+)

    Серија: Љубавни залогаји (12+)

  • 20:30 Филм

    '' Филм

  • 22:00 Серија: Насљедници (12+)

    'Серија: Насљедници (12+)

  • 23:00 Серија: Ред Рок (16+) (Р)

    Серија: Ред Рок (16+) (Р)