Бесједа

Монах Арсеније открио како да препознате породично проклетство

  • Извор: Агенције
  • 01.04.2024. 07:27

У једном од својих говора, говорио је о породичном проклетству и открио невјероватне ствари. Истакао је да је смирење кључни идеал, нагласивши да онај ко је смирен носи Христа у себи.

Нагласио је да Христос није донио идеал великих подвига, већ смирење и спознају о властитим слабостима. Монах је истакао да Луциферова мјера подразумијева увијек бити бољи од других, док је Христов идеал у смирењу и прихватању властитих ограничења.

Улога друштвених мрежа и Луциферова превара

Монах Арсеније је скренуо пажњу на улогу друштвених мрежа у стварању лажних слика о себи. Истакао је да сви ми играмо одређене улоге на друштвеним мрежама, приказујући свој најбољи, идеализовани живот. Међутим, истина се често крије иза тих слика, а Луцифер користи ту жељу за приказивањем савршенства како би нас преварио.

Монах Арсеније је истакао да је једно од чуда Србије то што има вјеронауку. Изразио је наду да ће љубав међу људима бити обновљена и нагласио да је љубав у срцу кључна за разумијевање и прихватање других људи. Такође је истакао да носимо посљедице првородног гријеха, али да се кроз смирење и труд можемо ослободити тих терета.

Породично проклетство и демонска сила

Монах Арсеније је говорио о породичном проклетству и демонској сили која може да утиче на потомство. Истакао је да демонска сила тиранише потомство те породице, те да дјеца која се роде под тим утицајем могу бити незгодна и непослушна. Монах је нагласио да Луцифер приступа рањивијој дјеци како би их одвео на своју страну, те да такви људи често постају жртве и бивају вођени на пут који их удаљава од великих дела која би могли да учине за човјечанство.

- Кад човјек стекне љубав у срцу, он онда воли све људе – то је велики подвиг који се стиче кроз смирење. Кроз велики труд и то је тај идеал. Ми носимо посљедице од првородног гријеха. Не, нисмо криви због тога, али носимо посљедице. Тај неко ко се родио са породичним проклетством од прабабе, прадеде, чукундеде који је направио неко зло, истина је да се од те породице склонио Бог. Онда наступа та демонска сила која тиранише потомство. Почињу да се рађају дјеца која су незгодна, намћораста, непослушна - рекао је за крај.

Пратите нас и путем Вибера

  • 14:45 Серија: Од јутра до сутра (12+) (Р)

    '''' 'Од јутра до сутра' у режији Михајла Вукобратовића заправо је адаптација аргентиске серије 'Успјешни Пелсови', и прати живот иза и испред камера омиљеног ТВ пара, Срне и Марка.

  • 15:30 Серија: Крваво цвијеће (12+)

    Страсна љубавна прича двоје појединаца.

  • 16:30 Вијести у 16:30

    Преглед најважнијих вијести из земље, региона и свијета.

  • 16:50 Центар дана

    Волите поподне? Важно вам је да након напорног дана одахнете уз актуелне теме, забаву и савим нове и необичне приче из цијелог свијета? Уживате у програму који окупља интересантне госте и регионалне звијезде?

  • 18:20 Путуј, пробај, заволи (Р)

    '‘Путуј, пробај, заволи (Р)

  • 18:55 Маркетинг

    Блок економско-пропагандног програма.